Dansk Sejlunion4. april 2013 10:31

Ny start for alle på Mallorca

Nyt World Cup-format betyder at de gode danske præstationer ikke får samme betydning på finalerunden. Sportschef gør status.

Laser Radial-sejler Sarah Gunni udnyttede onsdagens lettere vinde under World Cup-stævnet på Mallorca. Med en anden- og førsteplads avancerede landsholdssejleren tre pladser til den samlede andenplads. Anne-Marie Rindom satte flere point til og faldt tilbage den samlede fjerdeplads.

"Jeg er meget imponeret," er sportschef Thomas Jacobsens reaktion på de første tre dages sejlads på Mallorca for Laser Radial-pigerne.

"De har løftet deres sejlads med god træning og de sejler sikkert. Der har selvfølgelig været et generationsskifte i Laser Radial-klassen- det tjener de også på, men de beviser at de er klar til at hugge til når chancen byder sig."

Nyt format
I dag starter finalerunden og det bliver efter et nyt format der testes i World Cuppen. Sejlerne tager den samlede placering fra indledende runde med over i finalerunden og placeringen vil derfor kun tælle som en enkelt sejlads i finalerunden. Det giver nye muligheder for rokeringer i felterne.

Fortsat i front
I 49erFX fik Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen forventet mere modstand fra konkurrenterne i de lettere forhold. Danskerne holdt den samlede føring og har derfor i finalerunden et enkelt pointforspring til vinterens træningspartnere fra New Zealand. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen satte mange point til i onsdagens tre sejladser og faldt tilbage på 7. pladsen.

"Ida og Marie præsterer over niveau i forhold til konkurrenterne. De er klart den besætning der håndterer båden bedst - er bedre end mange af herre-besætningerne når det blæser," fortæller Thomas Jacobsen og understreger at arbejdet for de danske 49erFX-piger er langt fra slut i jagten om OL-medaljer i Rio. 

"Det er 80/20-reglen når vi ser på hvor langt vi er - sejlerne har lagt 20 % af arbejdet, er kommet langt og haft det sjovt med det. Det bliver dog en helt anden og mere flad indlæringskurve fremover. Nu begynder det lange seje træk med morgentræninger, rutiner og fokus på detaljerne. Det er en ny fase som de skal være forberedt på."

Der er forudsat moderat vind på bugten ud for Palma i dag. World Cup-stævnet afsluttes lørdag med Medal Races for de bedst placerede.

Nyt og resultater fra Mallorca kan følges med løbende opdateringer på sejlsport.dk/direkte samt på den officielle hjemmeside.

DANSKE RESULTATER - DAG 3
Foregående resultat i ()

49er - 74 både
4 (9) Allan Nørregaard/Anders Thomsen Kolding Sejlklub/Hellerup Sejlklub
7 (5) Jonas Warrer/Peter Lang Kongelig Dansk Yachtklub
23 (23) Mads Emil Lubeck/Christian Peter Lubeck Kongelig Dansk Yachtklub
27 (22) Jonathan Bay/Christopher Thorsell Kongelig Dansk Yachtklub
37 (48) Anders Hylen Klippenberg(NOR)/Christian Christfort Gormsen Yachtklubben Furesøen
69 (65) Tobias Hemdorff/Søren Wiegand Kristensen Kaløvig Bådelaug/Århus Sejlklub

49erFX - 31 både
1 (1) Ida Marie Baad/Marie Thusgaard Olsen Århus Sejlklub
7 (3) Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen Kongelig Dansk Yachtklub/Yachtklubben Furesøen
12 (15) Maiken Schütt/Anne-Julie Schütt Horsens Sejlklub/Århus Sejlklub
16 (12) Lin Ea Cenholt Christiansen/Line Emsvang Århus Sejlklub
22 (22) Laura Konitzer (GER)/Louise Christensen Kongelig Dansk Yachtklub

Laser Radial - 66 både
2 (5) Sarah Gunni Kongelig Dansk Yachtklub
4 (2) Anne-Marie Rindom Horsens Sejlklub
25 (27) Sofie Slotsgaard Fredericia Sejlklub
28 (23) Céline Behr Carlsen Kongelig Dansk Yachtklub

Laser Standard - 119 både
104 (111) Christian Guldberg Rost Egå Sejlklub

RS:X - 28 deltagere
17 (18) Lærke Buhl-Hansen Århus Sejlklub

 Foto: Jesus Renedo/Sofia Mapfre.