Dansk Sejlunion16. april 2013 15:08

KØB DANSK SEJLUNIONS JUBILÆUMSBOG: Hundrede år med sejlerglæde

Sejlere, klubber og formænd fortæller i jubilæumsbogen om 100 års sejlsport set gennem Dansk Sejlunion.

I Dansk Sejlunions jubilæumsbog fortæller mange forskellige sejlere historier fra de 100 år om tursejlads, kapsejlads, ungdomsarbejde, handicapsejlads, frivilligt arbejde, havnebyggeri m.m.

Seks af Sejlunionens i alt 16 formænd gennem tiden fortæller om deres personlige historie om nogle af de vigtigste ting i deres formandsperioder siden 1979.

Andre store personligheder som P.G. Hansen, Viggo Jacobsen, Niels Ehrhardt, Mogens Brinks og andre som har gjort store indsatser for Dansk Sejlsport fortæller deres historie om arbejdet som frivillig i sejlsporten, nationalt og internationalt.

Køb dit eget eksemplar af den 320 sider store jubilæumsbog på sejlershoppen.dk

Paul Elvstrøm kommer man naturligvis ikke uden om i dansk og international sejlsport. Barnebarnet Katrine Elvstrøm Krause fortæller om sin morfars liv med sejlsporten i centrum: "Jeg forsøger at forestille mig det samme længselsfulde blik i et barneansigt upåvirket af vind, vejr og fysiske prøvelser - karakteristika hos en mand, hvis liv er sejlsport. Det er ikke svært at forestille sig den ivrige lille dreng med en ustyrlig trang til at befinde sig på et fladt Øresund i en jolle. Blikket er stadig det samme."

En af verdens bedste kvindelige sejlere i 1990'erne, Kristine Roug fortæller om sine sejlsportsoplevelser, OL guldmedaljen m.v. i fortællingen "Min sejlkarriere - mit liv på længere sigt".

"De kongelige sejlere er et stærkt aktiv for Dansk Sejlsport" er en fortælling om H.M. Kong Christian X, H.K.H. Prins Henrik og H.K.H. Kronprins Frederik, og om deres store engagement samt meriter i sejlsporten, som deres foretrukne idræt.

Dette er blot et lille udvalg af de mange pragtfulde og unikke historier i bogen "Sejlerglæde i hundrede år", som du ikke bør gå glip af.

Tak til danske sejlere
Danske sejlere har åbnet ind til mindernes skatkammer og har skrevet om store og små oplevelser. De har åbnet skuffer og skabe og har fundet nye og gamle billeder - og de har skrevet beretninger om sejlads i storm og kuling, magsvejr og solskin. De har skrevet om fortiden i små klubber, om de store kapsejladser, om hårdt arbejde, om "slagsmål" på generalforsamlingen, om en sejltur "vi aldrig glemmer" - og alle de finurlige oplevelser på vandet, i havnen og i klubben - i selskab med andre sejlere. En stor og flot samling af øjebliksbilleder - det er historien om hundrede år med sejlerglæde.

Tak til vores sponsorer
Dansk Sejlunion udtrykker en særlig tak, på vegne af de danske sejlere til:

-    TORM Fonden
-    Tuborgfondet
-    Familien Hede Nielsens Fond
-    Sydbank A/S

for velvillig støtte til udgivelsen af jubilæumsbogen, som har været helt afgørende for, at Dansk Sejlunion kunne gennemføre projektet.

Køb jubilæumsbogen
320 sider, A4 format, 4-farve, gamle og nyere fotografier samt fortællinger om sejlsportens mange facetter historisk.

For 200 kr. + forsendelse kan du købe din egen jubilæumsbog på sejlershoppen.dk