Dansk Sejlunion25. april 2013 23:33

Jonas Høgh og Susanne Ward med i aktivkomite

Sejlsporten er stærkt repræsenteret i DIF’s og Team Danmarks nye aktivkomite. Jonas Høgh-Christensen træder ind i DIF-bestyrelsen som de aktives repræsentant.

Mens triatleten Rasmus Henning er valgt som formand for aktivkomiteen de næste fire år, har sejlsporten fået to fremtrædende poster. OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen er valgt som næstformand og træder dermed ind i DIF's bestyrelse som de aktives repræsentant. Jonas' baggrund for stille op til aktivkomiteen er helt klar:

"Jeg har altid været god til at sige min mening og har en stor kommerciel forståelse, hvilket jeg til tider synes mangler i DIF og Team Danmark. Vi har ikke været særlig gode til at folkeliggøre forskelligheden i de danske sportsgrene. Vi følger fodbold, håndbold og ishockey, mens øvrige sportsgrene ikke får meget opmærksomhed.

Fokuser på sportsgrene der giver værdi
"Jeg vil gerne være med til at skubbe nogle at de 'ikke olympiske' sportsgrene frem i lyset," uddyber Jonas Høgh-Christensen og drager en sammenligning med New Zealand:

"Her arbejdes der for sportsgrenene der skaber mest værdi for landet - både for befolkningens sundhed og forretningen 'New Zealand'. Det synes jeg, at vi med rette kan gøre mere af i Danmark."

Den nye næsteformand peger også på, at DIF og Team Danmark skal være mere atletorienteret med større fokus på at skabe resultater og derigennem gøre Danmark til verdens bedste sportsnation målt på antal indbyggere.

Fokus på anti-doping indsatsen
Den tidligere OL-sejler i 470-klassen, Susanne Ward, er trådt ind som medlem i DIF's dopingudvalg. Ward har siddet i to ISAF-komiteer og blev opfordret til at stille op til aktivkomiteen, hvor hendes søster, Michaela Ward, tidligere har været medlem.

"Sporten har været en stor del af mit liv og nu har jeg et ønske om at bidrage der hvor jeg kan," fortæller Susanne Ward.

Med baggrund som farmaceut og arbejde for anti-doping rådgiver virksomheden Clearidium har Susanne Ward en relevant rolle i dopingudvalget.

"Jeg har en viden inden for feltet, som jeg er sikker på er brugbart i dopingudvalget, hvor vi blandt andet kigger på specifikke dopingsager," forklarer Susanne Ward der deltog i OL i 1992, 1996, 2000 og 2004

Aktivkomiteen er et rådgivende organ for bestyrelse og udvalg i DIF og Team Danmark og de eliteaktive i forbundene. Komiteen beskæftiger sig med sager om OL og eliteidræt.

Aktivkomiteen 2013-2016
Formand: Rasmus Henning (Triatlon)
Næstformand samt medlem af DIF's bestyrelse: Jonas Høgh-Christensen (Sejlsport)
DIF's Dopingudvalgsmedlem: Susanne Ward (Sejlsport)
DIF's repræsentantskab (2013): Susanne Ward (Sejlsport) og Asger Mølgaard (Ski)
 
Mads Kruse Andersen (Roning, født medlem i kraft af medlemskab af EOCs aktivkomite)
Camilla Andersen (Håndbold, udpeget af Team Danmark)
Henrik Stephansen (Roning)
Christian Bundgaard (Svømning, handicapidrætten)
Cecilie Mayer (Squash)
Peter Andreas Andersen (Faldskærm)
Tobias Sølver Rehling (Amerikansk fodbold)
Adam Spliid (Kajak)
 
Rasmus Henning afløser Victor Feddersen som formand. Jonas Høgh-Christensen afløser i DIF's bestyrelse Poul-Erik Høyer, der indtil nu har været aktivkomiteens repræsentant i bestyrelsen.
 
Om aktivkomiteens sammensætning
Komiteen består af 10 medlemmer, som blev valgt for nylig for en fireårig periode. Valget sker året efter det år, hvor der afholdes sommer-OL. Fem af aktivkomiteens medlemmer skal repræsentere de sommerolympiske specialforbund. Af disse skal mindst en person have deltaget i en af de seneste tre olympiske sommerlege. Et medlem skal repræsentere de vinterolympiske specialforbund, et medlem skal repræsentere Dansk Handicap Idræts-Forbund, og tre medlemmer skal repræsentere de ikke-olympiske specialforbund.
 
Ud over de 10 medlemmer er Mads Kruse Andersen født medlem i kraft af, at han er medlem af aktivkomiteen i de europæiske olympiske komiteer (EOC), og Camilla Andersen er med i aktivkomiteen udpeget af Team Danmark.