Dansk Sejlunion5. marts 2013 15:08

Ny klasseorganisation for de største

Danish Big Boat er ny klasseorganisation for danske kølbåde over 9,95 meter. Målet er at fremme kapsejlads i store sejlbåde.

Den stiftende generalforsamling for Danish Big Boat fandt sted i Fredericia den 2. marts. Kapsejlads i store sejlbåde skal fremmes med fortsættelsen af en dansk Big Boat-serie.

Generalforsamling skulle i vedtagelsen af foreningens statutter tage stilling til, hvor 'big' man skal være for at være med i Danish Big Boat. Oplægget lød på minimum 10 meter overaltlængde og 3,10 meter i bredden. Forsamling vedtog en overaltlængde på 9,95 og bibeholdt breddemålet på 3,10 meter for blandt andre at inkludere den nye Xp-33.

3 Big Boat-stævner
Den nye bestyrelse fik mandat til at arbejde for, at der ikke kommer deltagerbegrænsninger på de stævner, som indgår i Danish Big Boat Series: Aarhus Big Boat Race, Baltic Sea Challenge og Race RigTig.

Serievinderen beregnes ud fra en model, som Henrik Jørgensen har udregnet. Den kan ses på Danish Big Boats hjemmeside og Facebook-side.

Landskampen Royal Ocean Cup
Under drøftelsen af stævnerne blev det besluttet, at Aarhus Big Boat Race og Baltic Sea Challenge er de to stævner, som kommer til at gælde som udtagelse til sommerens Royal Ocean Cup på Bornholm.

Stævnerne sejles efter DH, men udtagelsen sker efter en matematisk beregning efter ORC-reglen. For at gøre sig forhåbning om at blive udtaget, skal bådene være i besiddelse af et ORC-målerbrev.

Slagtilbud om måling
I forbindelse med ORC-målereglens øgede udbredelse kan danske storbådssejlere nu komme med på den internationale måleregel ORC til spotpris. Fra den 16. til 20. april kan man få målt sin båd ind til ORC to steder i landet: Hos X-Yachts i Haderslev og i Skovshoved Havn.

Målingen koster sølle kr. 1.500,- og det årlige abonnement bliver kr. 1.500,- Næste år kommer måling til at koste omkring kr. 3.000,-, så der er penge at spare. Og så bliver der mulighed for at træne med andre både i den weekend.

Læs mere om Danish Big Boat på danishbigboat.dk  og facebook.com/DanishBigBoat

Kilde: Pressemeddelelse, Danish Big Boat

Foto: Mick Anderson.