Dansk Sejlunion15. februar 2013 10:35

Stor fremgang for Danish Youth Vinkings

Femte og sjette dag er forbi herovre i San Francisco og, hvilke to dage, fortæller Danish Youth Vikings.

Danish Youth Vikings har sendt følgende rapport fra udtagelseseventen til Red Bull Youth America's Cup:

Femte dag var store medie dag, som startede med pressekonference med alle stjernerne; Russel Coutts, Jimmy Spithill, Nathan Outteridge, Iain Percy og Ben Ainslie. Lidt uvirkeligt at møde alle de stjerner man ser op til, også på en gang! Til pressekonferencen fik vi igen meget opmærksomhed på grund af vores meget hårde fitness test, hvor et par af vikingerne kastede op efterfølgende. Det sjove var at de amerikanske medier var meget mere interesserede i at få at vide hvor vi fik den amerikanske burrito vi spiste inden testen fra, i stedet for hårdheden af selve testen.

Efter pressekonferencen skulle der tages et fælles billede med stjernerne og alle sejlerne. Og efter det var der afsat tid til interviews med diverse medier - og igen fangede vi meget opmærksomhed grundet vores noget anderledes projekt opbygning end de andre hold. De var alle meget optaget i historien om at vi selv har stået for hele projektet uden hjælp fra store organisationer og sponsorer.

Fodfejl kostede dyrt
Efter interviews skulle vi på vandet og sejle første, femte og sjette sejlads. Alle sejladserne mindede rigtigt meget om hinanden. Vi lavede rigtigt gode starter, men lavede små fodfejl, som bl.a. at kinke skødet til vingen på blokken, i hver sejlads hvilket kostede dyrt. Vi endte derfor 3, 3 og 3 ud af 3. Vi kom altid i mål lige i røven af de andre, så det var bare lige de sidste småting som skulle falde på plads. Vi var rigtigt godt tilfredse med dagen, fordi vi kunne mærke at samarbejdet ombord virkelig er blevet forbedret og at vi er ved at blive helt bevidste om hvad vores roller er på båden. I vores anden og tredje sejlads havde vi Russel Coutts om bord på båden!

Næstbedst på dagen
Anden dag med ræs og sjette overalt var en dag med ren kapsejladser. Vi havde fra morgenstunden en god idé om at vi havde rettet op på mange af de fejl vi havde lavet dagen før og det var da også tilfældet. Samme opskrift som i går, gode starter, også kunne vi faktisk bare sejle resten af sejladserne rimeligt konservativt, dog ude fodfejl som dagen før og holde os fint i front. Vi lavede derfor placeringerne 2, 2 og 1 i dag! Vi er da også blevet udnævnt flere steder til at være det team med størst udvikling, vi tror på den fortsætter!

I morgen (fredag) er sidste dag, så den skal virkelig have en skalle her til sidst, så vi kan bevise at vi har potentialet til at gøre det godt i Red Bull Youth Americas Cup.

Vi tror på det!