Dansk Sejlunion11. februar 2013 12:44

Danske sejlere byder ind til ungdoms America’s Cup

6 håbefulde unge danske sejlere fik søndag den første smagsprøve på A45’eren, hvori Red Bull America’s Cup skal afgøres.

America's Cup er langtfra, som vi kender det fra tidligere med tunge enkeltskrogsbåde i klassisk matchrace duel. Nu er der fuld fart over feltet med katamaraner og vingesejl i kulfiber.

En af ændringerne i formatet for America's Cup er, at unge sejlere fra 19-24 år skal dyste om Red Bull America's Cup. De etablerede AC-hold kan stille med egne ungdomsbesætninger, mens der konkurreres om de resterende pladser for unge teams der står på egne ben.

Vikingerne er nået til San Francisco
Her kan de danske sejlere også være med. 6 danske sejlere, med baggrund i dansk ungdomssejlsport, har taget udfordringen med at skaffe midler til deltagelse samt træne så målrettet det nu er muligt uden egen AC45'er.

Danish Youth Vikings med Daniel Bjørnholt, Søren Wiegand, Mathias Sletten, Nicolaj Bjørnholt, Julius Harttung og Mads Groth deltager lige nu i den første udtagelse i San Francisco. Efter den anden udtagelsesserie i februar udtager AC-arrangørerne de 4-7 bedste hold (af 12 hold), der så får lov til at leje en AC45'er til ungdommens America's Cup.

Hård fysisk test, læring fra de bedste og sejlads
Siden ankomsten til San Francisco er de unge danskere blevet testet fysisk og undervist i den potente AC45'ers trim og teknik. Søndag kom holdet så på vandet for første gang til træning med AC45'eren, der er en mindre version af de 72 fods katamaraner America's Cup sejles med.

Følg de danske vikinger og støt dem på vejen på deres Facebook-side her…

Foto: Gilles Martin-Raget/America's Cup.