Dansk Sejlunion7. februar 2013 15:03

Dansk Formula 18-organisation stiftet

Flere og flere sejler Formula 18 og de har nu startet en klasseorganisation for den hurtige katamaran.

De danske Formula 18-sejlere organiserer sig nu i klasseorganisationen "Danish Formula 18 Association". Det sker efter 6 ud af 46 både til det tyske mesterskab var danske.

"Mange får øjnene op for flerskrogssejlads for tiden, og F18-båden er perfekt til danske farvande, og ligger ligefor til den som vil sejle konkurrencepræget seriøs og sjov flerskrogssejlads. Ikke mindst fordi den er velegnet til mix-besætninger, som der allerede findes en del af," fortæller formand for den nye klasseorganisation, Anders Liebst.

Stor udbredelse i Nordeuropa
Formula18 er en to-personers katamaran på 18 fod, med gennaker og i alt ca. 42 kvm sejl. Båden er bygget omkring en boks-regel, som har givet mange forskellige designs. Mange vil nikke genkendende til Hobie Tiger, Hobie Wildcat og Nacra Infusion, og der er mange flere aktuelle og konkurrencedygtige designs. Til tysk mesterskab var der 5 forskellige designs i top 10. Prismæssigt ligger en konkurrencedygtig brugt båd på mellem 40.000 og 70.000 kr.

Formula 18-klassen har været ISAF-klasse siden 1996, og er vokset til i dag 1800 aktive på verdensplan. Især i Europa er der mange både med 50 aktive i Sverige, hvor klassen har eksisteret i mange år. I Norge startede Formula 18-klassen for nyligt, og er allerede oppe på 30 både. Tyskland, Frankrig og Italien stiller med hver 150 aktive både, mens der i Holland er 200 aktive både. Der er mange store stævner i Europa, herunder bl.a. Kieler Woche.

Læs mere om bådtypen og klasseorganisationen på formula18.dk

Kilde: pressemeddelelse fra Danish Formula 18 Association.
Foto: ccfv.de