Dansk Sejlunion7. december 2013 10:07

Hestbæk og Olesen sejler sig op

De danske båd klar er til finalen ved Star Sailors League efter to gode resultater i fredagens sejladser. Hele stævnet afgøres lørdag.

Finalepladsen fortonede sig for Michael Hestbæk og Claus Olesen efter de to første dages sejladser ved Star Sailors League på Bahamas.

Det blev der lavet om på fredag, hvor de to danske OL-sejlere ændrede strategi. Det gav pote med en 6. og en 2. plads til følge - hvilket akkurat rakte til den samlede 10. plads og dermed deltagelse i lørdagens finalesejladser.

"Vi fandt endelig noget fart, fordi vi sejlede Starbåden mere aggressivt, som var det en Finnjolle," sagde en glad Michael Hestbæk.

I finalen starter det hele forfra. Alle hidtidige point er annuleret. Efter første finalesejlads reduceres feltet fra ti til syv både, og efter anden sejlads er kun de fire bedste tilbage til den endelige finale.

"Vi kan ikke vinde, den tager Robert Scheidt, der vandt de indledende runder, men ellers vil jeg ikke udelukke noget," sagde Hestbæk om chancerne i slutfasen. 

Ifølge Claus Olesen bliver det formentlig med en anden mast, når de stævner ud til finalerne. 

"Vi tror, vores reservemast er hurtigere. I det vejr, vi havde i dag (fredag, red.) plejer vi at sejle endnu stærkere," sagde han.

Allerede nu, hvor danskerne ikke kan blive ringere placeret end nummer ti, er de sikret en minimumsgevinst på 7.000 dollars (38.000 kr.) i det pengestærke stævne. Den endelige vinder kan drage hjem med førstepræmie på 40.000 dollars.

Finalerne sejles lørdag eftermiddag og aften, dansk tid.

Billede og citater er leveret af journalist Troels Lykke, Minbaad.dk