Dansk Sejlunion26. november 2013 11:37 af

VM for Melges 24 til Middelfart i 2015

Match Racing Denmark i Middelfart har fået tildelt værtskabet for Melges 24-klassens VM i 2015. I forvejen er Middelfart udpeget som vært for kvindernes VM i matchrace - også i 2015.

2015 bliver et travlt og livligt år på marinaen i Middelfart. 

Ved det nyligt overståede ISAF-årsmøde i Oman vandt Match Racing Denmark værtskabet for kvindernes VM i matchrace. Og blot få dage senere kan Match Racing Denmark afsløre nyheden om endnu et VM-stævne til Middelfart.

Denne gang er det Melges 24-klassen, som på sit årsmøde i Budapest har overdraget klassens VM i 2015 til den vestfynske by ved Lillebælt.

"Det er helt vildt, at vi har formået at hente endnu et verdensmesterskab hjem, og vi glæder os meget over den opbakning, vi har fået fra Dansk Sejlunion og fra ISAF," siger Søren Mathiesen Laugesen, der er Regatta, Event og Partner Manager i Match Racing Denmark.

"Vi er meget glade for, at valget faldt på os, og vi ved, at det blandt andet hænger sammen med, at vi leverede varen i forbindelse med afholdelsen af ISAF Nations Cup 2013 Grand Final i august i år," siger han videre. 

Rasmus Melsen, der er Chairman for Danish Melges 24 Class Association siger om VM-værtskabet i Danmark:

"Det betyder, at vi får vist, at Melges 24-klassen er en klasse, der skal tages seriøst som sportsbådklasse - både i Europa og i særdeleshed i Danmark."

Dette års VM i klassen blev sejlet ud for San Francisco med 59 både til start. Bronzemedaljen var dansk - vundet af skipper Kim Christensen og hans besætning (Egå Sejlklub).

Tidligere på året blev Kim Christensen dansk mester i klassen. Stævnet, der havde 29 både til start, herunder en del udenlandske, blev således en lille forsmag på, hvad der venter i 2015. 

Der er cirka 30 Melges 24-både i Danmark.