Dansk Sejlunion29. november 2013 14:03 af

49ere i nyt initiativ frem mod OL i Rio

Fem 49er-besætninger går sammen i et nyt projekt, der skal styrker sejlernes økonomiske fundament – og dermed skabe optimale rammer for træningen frem mod OL.

Det nære træningsmiljø i den danske 49er-gruppe har i årevis været en unik fordel for de danske besætninger - og været stærkt medvirkende til at skabe en formidabel bredde af danske 49ere i verdensklasse.

Samarbejdet mellem sejlerne står nu foran et yderligere
løft, efter at fem besætninger er gået sammen i et nyt 49er Dream Team, hvor målet er at tilknytte en række samarbejdspartnere fra erhvervslivet til gruppen - og derigennem styrke det økonomiske grundlag for sejlernes træning og forberedelser frem mod OL i Rio 2016.

Kan hjælpe virksomheder
"Vi, som sejlere, besidder en lang række kvaliteter, som erhvervslivet bruger mange ressourcer på at opbygge - det kan vi hjælpe dem med. Virksomhederne bliver
dermed tæt knyttet til 49er Dream Team og mærker kvaliteterne helt tæt på, samtidig med, at opgaver og udfordringer bliver løst," forklarer 49er-sejler
Christopher Thorsell, der sammen med sin far Jørgen Thorsell, er drivkræfterne bag initiativet.

Med 49erFX på OL-programmet er tyngden i den danske 49er-gruppe vokset yderligere. Ved det seneste VM, der foregik i Marseille, var Danmark eneste nation med fire top-ti placeringer - to i 49er og to i 49erFX. Det er dette i forvejen stærke fundament, som der nu skal bygges videre på.

49er Boost Fonden
"Vi samler os for at stå stærkere over for virksomheder, fans og medier. Det skal skabe grundlag for fuldtidssejlads - en mulighed, som vores udenlandske konkurrenter
har haft i årevis."

Økonomien i projektet bliver samlet i en fond, kaldet 49er Boost Fonden. Indtægterne kommer fra konsulentydelser - fx teambuilding - som sejlerne i samarbejde med onsulentvirksomheder udbyder til erhvervslivet. Fondens indtægter bliver i sidste ende kanaliseret videre til sejlernes sportslige aktiviteter.

Støtte fra Dansk Sejlunion og Team Danmark
Både Dansk Sejlunion og Team Danmark støtter op om 49er Dream Team, og sportschef Thomas Jacobsen har en plads i 49er Boost Fondens bestyrelse.

"Det er et fremragende tiltag. Ikke mindst fordi sejlerne selv er med til at tage et meget stort ansvar for deres karriereudvikling," siger Thomas Jacobsen og uddyber:

"Den danske 49er-model er legendarisk - også uden for Danmark. Nu får modellen et ekstra niveau, der hjælper sejlerne til at finansiere træningsindsatsen på fuldtid, hvilket er meget vigtigt for at kunne levere medaljer ved OL i 2016. I Dansk Sejlunion glæder vi os til partnerskabet, som vi står 100 procent bag."

Styrke for de næstbedste
Thomas Jacobsen fremhæver, at konceptet i særlig grad kan styrke de besætninger, der ligger i udkanten af den absoluttet verdenstop - og af samme grund har lavere støtte fra blandt andre Team Danmark. Disse besætninger kan for alvor styrke deres indtægtsgrundlag ved at gå ind i Dream Team-aktiviteterne.

Foruden Christopher og Jørgen Thorsell er eventbureauet CEC samt konsulentvirksomhederne Wassmann & Co og Sportsmind.dk med i Dream Team-projektet.

Fem besætninger
Sejlerne i projektet er de tre 49er-besætninger Jonas Warrer/Peter Lang, Mads Emil/Christian Peter Lübeck og Jonathan Bay/Christopher Thorsell - foruden de to 49erFX-besætninger Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen og Maiken/Anne-Julie Foght Schütt.

Europamestrene Ida Marie Baad Nielsen og Marie
Thusgaard Olsen har meddelt, at de på grund af personlige sponsorforpligtelser ikke kan indgå i gruppen - men at de i øvrigt bakker fuldt op om initiativet.

Billedet: Christopher Thorsell som 49er-gast - sammen med Jonathan Bay. Christopher og hans far Jørgen Thorsell er drivkræfterne bag 49er Dream Team (Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion).