Dansk Sejlunion28. oktober 2013 18:41

Windsurfere i stormen sætter rekord

Ny dansk rekord i surf-disciplinen speed blev sat i efterårsstormen

Da de første varsler om, at et kraftigt lavtryk skulle passere Danmark, øjnede fire danske windsurfere mulighed for at sætte nye rekorder i disciplinen "speed" ved at køre til den tyske tidevandskanal Vollerwiek. De fire rutinerede windsurfere var Anders Boje, Mikkel Asmussen, Max Nielsen og Brian Røgild.

Det blev også vejr til at sætte nye rekorder. Brian Røgild ramte 45,08 knob på distancen 500 m. - en rekord som Max Nielsen tidligere har haft med 43,38 knob. Med et peak på 44,45 knob var det dog ikke en utilfreds Max Nielsen, der gjorde Dansk Sejlunion bekendt med den nye danske rekord.

"Vi havde 10-12 kg. bly på ryggen for at holde de små slalomsejl på 5,4 m2", fortæller Max Nielsen, der mandag aften er blæst inde i det sønderjyske og afventer at kunne komme over Fyn og Sjælland. "Nu kan man måske tro, at vi er totale tosser, men vi nåede at få sat rekorderne, inden stormen for alvor kom, så vi var ikke på vandet i den kraftigste middelvind. Men det blæste da helt godt. Faktisk blæste døren af min varevogn", slutter Max Nielsen.

Mikkel Asmussen og Anders Boje kom også med i klubben for surfere med hastigheder over 40 knob. Anders Boje med en overraskende fart på 44,55 knob på distancen 500 m. og et peak på 46,56 knob.

Se mere om disciplinen speed på gps-speedsurfing.com

Foto: Jan Nielsen (arkiv)