Dansk Sejlunion22. oktober 2013 13:23 af

Skive er landets bedste idrætskommune

Danmarks Idrætsforbund udpeger Skive som det bedste sted i Danmark at dyrke idræt. Limfjordsbyen, der både har en sejlklub og en windsurfingklub, udmærker sig ved gode faciliteter, stor frivillighed og politisk velvilje.

I en stort anlagt undersøgelse har Danmarks Idrætsforbund (DIF) målt og vejet 93 danske kommuner i forhold til, hvor gode rammer og vilkår idrætten har i den enkelte kommune.

Undersøgelsens lancering falder blot en måned før kommunalvalget den 19. november - med alt, hvad det indebærer af muligheder for at få idræt på dagsordenen under de kommende ugers mange valgmøder.

Renoveret havn i Skive
Kommunerne bliver i undersøgelsen rangeret ud fra fire forskellige parametre: faciliteter, frivillighed, idrætspolitik og økonomi. 

I det samlede regnskab når DIF frem til, at Skive Kommune er landets bedste idrætskommune. Især gode faciliteter og et godt frivilligt engagement medvirker til nordvestjydernes førsteplads.

Sejlsport er en af de idrætsgrene, hvor Skive formår at markere sig. Ikke mindst Skive Windsurfing Klub skaber igen og igen topresultater - også internationalt.

Lystbådehavnen i Skive har over en årrække gennemgået en betydelig renovering, hvilket formentlig har til at sikre kommunen en topplacering på faciliteter.

Herning Kommune, hvor Sunds Sejlklub ligger, er nummer to på DIF's liste, mens Holstebro Kommune er nummer tre.

Idræt som valgtema
"Undersøgelsen viser blandt andet, at de kommuner, som er meget lydhøre over for foreningernes behov, og som arbejder målrettet med at forbedre deres vilkår, bliver belønnet med en god placering", siger DIF's formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

"Denne undersøgelse er et vigtigt arbejdsredskab for de kommunalpolitikere, som i øjeblikket fører valgkamp. Nu kan de identificere, hvor deres kommune klarer sig godt, og hvor det går mindre godt. Jeg forventer, at resultaterne fra undersøgelsen bliver et tema i valgkampen frem mod valget den 19. november", siger Niels Nygaard.

Sejlkommuner i top og bund
Blandt kommuner med sejlsport er Nyborg, Lemvig, Tårnby, Kolding, Kerteminde og Furesø alle i top-ti på DIF's rangliste.

I bunden af listen er en markant sejlsportsby som Aarhus placeret som tredjesidst. Også Fredericia og Næstved er blandt de ringeste idrætskommuner, ifølge DIF.

DIF's rangliste omfatter i alt 93 ud af landets 98 kommuner. Fem små ø-kommuner er udeladt.

Billedet: Træning på en kold forårsdag (Foto: Skive Windsurfung Klub)