Dansk Sejlunion16. oktober 2013 10:53 af

Landshold og talenter samlet i Oure

Årets uge 42-træningslejr har fokus på teknologi og ledelse. Omkring 120 sejlere kommer til det sydfynske for at teste fysikken og træne på vandet.

Efterårsferien er ensbetydende med sæsonens største træningssamling for talent- og elitesejlerne omkring landsholdene.

Uge 42-lejren i Oure på det sydøstlige Fyn begynder onsdag, og den er i år større end nogensinde med deltagelse af omkring 120 sejlere foruden et stort hold af trænere.

Ambitioner vokser
Træningslejren er gradvist blevet mere ambitiøs år for år. Fra at være en talentlejr er det nu mest af alt en landsholdslejr, hvor alle de bedste sejlere i OL-klasserne er samlet.

Ambitionsniveauet understreges af, at Zoom8-sejlerne ikke længere er med. Lejren omfatter i år klasserne 49er, 49erFX, Finn, Europe, 29er, Laser, Laser Radial, Nacra 17 og Hobie Cat. 

Fysiske test
Foruden masser af træningstimer på vandet ud for Lundeborg, så skal alle sejlere i ugens løb gennemføre fysiske test under ledelse af landsholdets fysiske træner, Simon Stewart.

Høgh, Dorthe O. og Artemis
Lejrens aftenprogram har gæster udefra, der kommer forbi for at øse af deres erfaringer.

Jonas Høgh-Christensen fortæller om kampagneledelse. Også tidligere verdensmester og OL-bronzevinder Dorthe O. Jensen fortæller om sine ledelseserfaringer - herunder om de svære valg og fravalg af besætningsmedlemmer.

Intet sted i sejlsporten er teknologien længere fremme end i America's Cup. Derfor er det lidt af et scoop, når Kevin Hall fra det svenske Artemis-team kommer til Oure for at tale om teknologi og campaigning i AC-regi.

Uge 42-lejren slutter på søndag den 20. oktober.