Dansk Sejlunion5. oktober 2013 22:18 af

Gunni sejlede sin bedste sejlads nogensinde

Den syvende sejlads ved Laser Radial VM i Kina blev for Sarah Gunni noget helt specielt – udover at hun vandt den. Samlet ligger danskeren 7.

"Jeg sejlede både hurtigt og taktisk rigtig. Det er den bedste sejlads, jeg nogensinde har sejlet!" lyder konklusionen efter sejren i den syvende VM-sejlads fra Sarah Gunni.

Efter hviledagen kom danskeren flyvende fra start i finalesejladserne lørdag. De afgørende slag på første kryds "sag lige i skabet" og føringen blev forsvaret med taktisk snilde. Forholdene ud for kinesiske Rizhao bød igen på udfordringer med store bølger og stærk strøm for den lette vind.

Fra top til bund
Desværre blev dagens anden sejlads en helt anden historie for Sarah Gunni.

"Jeg kommer ikke med fra start eller på første skift, og så er det game over. Det virker måske underligt, at man kan sejle så godt og derefter så dårligt, men i nogle sejladser kommer der kun ét stort skift, som dermed afgør det meste," fortæller hun.

Med en 1. og 33. plads i lørdagens sejladser avancerer Sarah Gunni til en samlet 7. plads. Der mangler fire sejladser og skal danskeren holde sig i toppen er der ikke råd til flere dårlige sejladser - fratrækkeren er brugt med 33. pladsen.

For Anne-Marie Rindom blev det en skidt dag med en 34. og 31. plads der har sendt hende ned i bunden af guldfeltet.

Se flere resultater her. Den officielle stævneside er rizhaolaserworlds2013.com.

Arkivfoto: Das Büro for Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.