Dansk Sejlunion2. oktober 2013 21:48 af

Danskere blander sig i verdenseliten

Ni danske windsurfere er til world cup på Sylt. Til onsdagens sejladser blev der sejlet historiske resultater i hus i enkelte heats.

PWA,  de professionelle surferes world cup, er windsurfernes mest prestigefyldte stævnerække inden for de action prægede discipliner wave, freestyle og slalom. Konkurrencen er hård, da flere deltagere er fuldtids professionelle windsurfere, der træner dagligt året rundt. Sylt er det største stævne på PWAs world tour, og fem danskere deltager i slalom.

No-Rules og høje hastigheder
Slalom er downwind banesejlads med korte ben efter eliminationsprincip, hvor 8 sejlere konkurrerer, og de 4 bedste i heatet avancerer. I PWAs slalomkonkurrencer sejles der efter formatet "no-rules", så alt bortset fra tyvstarter er tilladt. Mærkerundinger må være med berøring, og der er fx ingen vigeregler, for ingen har lyst til at kollidere med hastigheder op mod 40 knob!

Topresultater blandt danskerne
På stævnets 5. dag sejlede den danske trup historiske resultater hjem. Faktisk formåede D-11 Kasper Juul Larsen at besejre den 19. dobbelte verdensmester, franskmanden Antoine Albeau, ligesom D-24 Sebastian Kornum også opnåede et topresultat. Fra dagens sejladser skal fremhæves en 6.-plads og en 8.-plads af D-11 Kasper Juul Larsen samt en 9-plads af D-24 Sebastian Kornum.

De samlede placeringer i slalom tilgås her 

Følg med på livestream-tv på dette link: http://pwaworldtour.com/index.php?id=1622

Se billeder her

Danske deltagere:
D-26 Christian Justesen (slalom)
D-24 Sebastian Kornum (slalom)
D-13 Kurosh Kiani (slalom)
D-11 Kasper Juul Larsen (slalom)
D-64 Danni Jacobsen (slalom)
D-38 Kenneth Danielsen (Wave)
D-107 Sara Sommer (Wave)
D-22 Rasmus Øgelund (Freestyle)
D-253 Emil Magaard-Bøgh (Freestyle)

Foto: Arkiv, Jan Nielsen