Dansk Sejlunion29. januar 2013 16:42

Planlægning af PRØV NOGET NYT 2013

Hvert år afvikler en række af landets klubber regionale PRØV NOGET NYT arrangementer for unge sejlere. Hvis din klub vil arrangere PRØV NOGET NYT i 2013, er det blevet tid til at komme i gang med planlægningen.

Giv de unge sejlere passende udfordringer
At prøve en bådtype, man ikke sejler i til daglig, kan være lige præcis dét, der gør, at unge sejlere udvikler sig både teknisk, mentalt og personligt. Langt de fleste unge sejlere er klar på nye udfordringer tidligere, end man ofte tror, og et for sent jolleskifte kan gøre skiftet ekstra udfordrende. Derfor opfordrer dansk sejlsports aldersrelaterede træningskoncept (ATK) til, at unge sejlere prøver kræfter med flere forskellige slags sejlsport tidligt i sejlerens 'karriere'. At prøve forskellige slags sejlsport betyder, dels at de unge sejlere trinvist får nye udfordriner, der er afstemte til deres niveau, og dels at sportens mange facetter kommer mere i spil.

At prøve forskellige former for sejlads kan bl.a. finde sted til de årlige PRØV NOGET NYT arrangementer, der afvikles i en række af landets klubber i et samarbejde med Dansk Sejlunion. Klubber, som vil afvikle PRØV NOGET NYT i 2013, skal kontakte udviklingskonsulent Mads Flyger inden d. 1. marts.

Læs mere om konceptet PRØV NOGET NYT.

Læs mere om en klubs erfaringer med at afvikle PRØV NOGET NYT.