Dansk Sejlunion11. september 2012 09:00

Træning i en anden båd giver erfaring og resultater

Kasper Bech Skiveren vandt i foråret suverænt EM for Zoom8. Men det meste af træningen op til konkurrencen foregik i 29er. Det gav erfaringer og en anden oplevelse af sejlads.

Jeg mødte Kasper Bech Skiveren på vandet i Aarhus til 29er Euro-Cup og TORM U-GP. Det gik ret godt for ham og hans makker ved lejligheden, Jacob Emil Pjetursson. Min nysgerrighed gik derfor på, hvordan Kasper havde nået at få så godt styr på 29eren på så kort tid?

"Jeg startede allerede i efteråret 2011 med at træne i 29er og sluttede træningen i Zoom8. Jeg vidste godt, jeg ville satse på Zoom8 EM i foråret 2012, men jeg havde mere lyst til at lægge træningen i 29´er og først lige inden EM, gå tilbage i Zoom for at være helt klar," fortalte Kasper.

Og det gav pote. Kasper vandt EM helt suverænt foran esteren Georg Haud og Sebastian Olsen fra Danmark.

Blev en bedre sejler
Kasper fortæller om sin oplevelse af forberedelsen: "Jeg fik andre erfaringer af at træne i 29er og det gjorde mig til en bedre Zoom8-sejler. Det var selvfølgelig nødvendigt at gå tilbage til min Zoom-jolle noget tid inden EM. Der valgte jeg at deltage i en række træningslejre lige inden EM startede, og det gjorde, at jeg hurtigt igen følte mig hjemme i Zoom8."

En glidende overgang imellem to joller har været en meget positiv og lærerig oplevelse for Kasper - og det har givet en god sportslig udvikling og gode resultater.
 
I Aarhus til DM sejlede Kasper med Jacob Emil Pjetursson, der ikke er Kaspers normale makker. Men hverken Kaspers eller Jacobs faste makkere kunne være med til DM. Og hvad andet er der at gøre, end at lave et nyt makkerpar til lejligheden.

Kasper og Jacob blev nummer 10 i Euro-Cuppen og 8 i TORM  U-GP.