Dansk Sejlunion4. september 2012 22:00

Piger der tør tænke STORT

49er DM - de nye 49er FX piger havde netop fået deres lidt mindre FX-rigge med posten fra Australien. Men hvorfor ikke lige banke drengene på deres banehalvdel?

DM i Aarhus blev vundet af vores nye olympiske medaljetagere, Allan Nørregaard og Peter Lang. Det var ikke nogen overraskelse. Men blot lidt længere nede i feltet - og endda med både 1. og 2. pladser i enkeltsejladser, dukkede nogle nye pigebesætninger op iblandt drengene. Hvordan det?

Det tager tid at pakket nye FX-rigge ud, få grejet målt og sat op på den rigtige måde. Gør man det forkert, så kan det let koste en brækket mast. Med den forklaring valgte hele vores nye gruppe af 49er FX piger at sejle DM med drengenes større rig. Og det var selvom 40er riggen er for kraftfuld og tung til at pigerne rigtigt kan gøre sig gældende.

Seje tøser
Men imens pigerne har ventet på de nye rigge siden maj, så har tiden ikke stået stille. Pigerne har anskaffet joller og de har lånt og trænet med de store 49er-rigge. Det har givet god træning, så hvorfor ikke lige snuppe en enkelt konkurrence mod drengene med denne rig? Det er sgu nogle seje tøser vi har i Danmark.

Og tænk hvor dejligt det bliver når de i denne uge for første gang kommer på vandet med en rig, der er bygget til dem?
 
Se her resultaterne fra 49er DM…

Foto (fv): De nye 49er FX piger Maiken, AJ, Marie, Ida, Louise, Katja, Jena og Caroline. Bagerst træner Peter Krüger.