Dansk Sejlunion20. september 2012 11:29

Høgh og 49eren topper verdensranglisten

To danske OL-både fører verdensranglisten efter seneste opdatering.

OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen havde op til OL flere flotte resultater, der nu har sendt ham til tops på verdensranglisten. Det er især VM-bronzemedaljen fra i år og sidste års fjerdeplads ved VM i Perth, Australien, der giver danskeren et solidt forspring til konkurrenterne i Finnjollen. 

Helt tilbage i 2005 toppede Jonas Høgh-Christensen for første gang verdensranglisten. Fra juni 2006 skulle der gå næste tre år før den danske Finnjolle-sejler rykkede ned fra førstepladsen. Herefter faldt han helt tilbage til 50. pladsen for nu at have kæmpet sig tilbage i front.

Debut for Nørregaard/Lang/Thomsen
Derimod er det debut i toppen af listen for 49er-rorsmand Allan Nørregaard. Sammen med Peter Lang blev der i perioden op til OL leveret imponerende stabile resultater.

En femteplads og bronzemedalje ved de seneste to VM'er samt tre top 8-placeringer ved World Cups betyder at danskerne nu har overhalet de olympiske mestre fra Australien. Senest vandt Nørregaard EM-sølv med Anders Thomsen.

Næste verdensrangliste offentliggøres den 10. oktober 2012 og her vil den nye OL-disciplin Kiteboarding var med.

Se flere verdensranglisteplaceringer på sailing.org/rankings...