Dansk Sejlunion1. august 2012 00:18

Status dag 3: Høgh imponerer alle

Jonas Høgh-Christensen nummer 1 og 2 i dagens sejladser. 49er faldt lidt tilbage, til gengæld to sejre til Team Meldgaard og flere gode præstationer i de øvrige klasser.

Jonas Høgh-Christensen holder stadig armene nede og begge ben på jorden. Men smilet i øjenkrogen kan den danske Finnjolle-sejler trods alt ikke underspille, efter at han tirsdag vandt første og blev nummer 2 i anden sejlads. Samlet fører Høgh klart foran britiske Ben Ainslie og med franske Jonathan Lobert på 3. pladsen.

Tæt på tyvstart
"Jeg havde en god første sejlads - med en perfekt start og et perfekt første kryds. Det gik godt hele vejen igennem. I anden sejlads troede jeg faktisk, at jeg var for hurtigt af sted - og var egentlig klar til at vende om, men flaget kom ikke op, og så var det bare af sted," sagde Jonas Høgh-Christensen.

Starten på anden sejlads betød, at han var lidt efter de forreste. Dog ikke mere, end at han vendte som nummer 4 ved de første tre mærker og derefter kæmpede sig op på en 2. plads, som han holdt til mål - med en snæver to sekunders margin foran rivalen Ben Ainslie.

"Jeg har altid vidst, at hvis jeg sejler mit bedste, så kan jeg slå alle - også Ben Ainslie. Indtil nu har jeg sejlet optimalt her, og kan jeg fortsætte med det, er der en god chance for, at jeg kan vinde. Men der kan stadig ske meget," understregede Jonas Høgh-Christensen.

49er nummer 3
Allan Nørregaard og Peter Lang førte efter førstedagen hos 49erne. Efter yderligere to sejladser ligger danskerne nu nummer 3. De ramte ikke starterne og lå tilbage i begge sejladser, men fik dog sejlet sig op - især i anden sejlads. Med en 14. og en 6. plads i de to sejladser ligger danskerne på en samlet 3. plads. Konkurrencen føres af forhåndsfavoritterne Outteridge/Jensen fra Australien.

"Set i lyset af vores dårlige starter i dag er jeg tilfreds med det, vi opnåede. Vi er stadig med helt fremme, og der er mange sejladser endnu. Vores konkurrenter vil også få dage, hvor de taber nogle placeringer," sagde skipper Allan Nørregaard.     

Opmuntring
En af dagens store danske opmuntringer kom i Matchrace, hvor Team Meldgaard vandt begge dagens sejladser - mod Holland og Sverige - dermed holder de sig inde i kampen om kvartfinalpladserne.

"Vi sejlede med større tålmodighed i dag og havde god fart på læns. Vi kan godt lide noget vejr som i dag med frisk mellemluft og fladt vand. I dag fik vi vist, at vi kan være med. Det var dejligt," sagde skipper Lotte Meldgaard. 

Starbåd halter stadig
Af de danske deltagere er det Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen, der hidtil haft haft det sværeste OL. Tirsdag begyndte med en ny skuffelse - en 13. plads - inden der endelig var lidt fremgang for VM-bronzevinderne, da de sluttede dagen med en 7. plads.  

Danske placeringer ved OL
(enkeltplaceringer i parentes - dagens sejladser med fed)

Finnjolle
1. Jonas Høgh-Christensen
(1,1, 2, 7,1, 2)           

Starbåd
14. Michael Hestbæk og Claus Olesen
(12,11, 13, 14,13, 7)

49er
1. Allan Nørregaard og Peter Lang
(2, 4, 14, 6)

Laser
27. Thorbjørn Schierup
(36, 16,22, 8)

Laser Radial
17. Anne-Marie Rindom
(17, 19,8, 22)

Billedet: Jonas Høgh er blevet en eftertragtet interviewperson ved OL - også for den udenlandske presse. (Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion.)