Dansk Sejlunion15. august 2012 21:18

Rekruttér unge sejlere til klubben

Mange klubber lægger en stor energi i at rekruttere nye sejlere. I Dansk Sejlsports Aldersrelaterede Trænings Koncept (ATK) lægges der gennem Diplomsejlerskolen op til, at sensommeren er en fantastisk årstid at rekruttere i. Dansk Sejlunion tilbyder klubber at lave institutionssamarbejder gennem et fast koncept.

Ligesom i alle andre idrætsgrene er der et naturligt frafald i sejlsport, og mange klubber arbejder derfor kontinuerligt på at rekruttere børn og unge til sejlsporten - typisk i aldersgruppen 8-15 år. Et par essentielle succeskriterier skal opfyldes, for at vække børns interesse for sejlsport, nemlig tryghed for nye sejlere, at idræt skal være leg, og at klubbens sociale liv bør være indbydende og ungdomsvenligt.

Idrætsanalyser viser, at børn og unge oftest finder deres nærmeste venner dagligdagen som fx skolen og senere gymnasiet, handelsskole, og andre uddannelsesinstitutioner. De samme analyser viser også, at børn unge oftere bliver ved med at dyrke en idræt, hvis de er startet med gode venner fra deres dagligdag.

IMG_1565.JPG

Dansk Sejlunion samarbejder årligt med en lang række klubber om at lave institutionssamarbejder, hvor fx en skoleklasse eller anden type institution besøger en sejlklub i institutionens åbningstid for at stifte bekendtskab med forskellige vandsportsaktiviteter som fx sejlads i jolle, surf, kajak og anden sjov og vandballade. Ofte oplever klubberne, at nogle børn og unge bliver så interesserede i sejlsporten, at de vil fortsætte legen i havnebassinet med vennerne fra skolegården.

Lav institutionsarbejder i sensommeren
Sensommeren er den bedste årstid til at lære børn og unge at sejle. Både vandet og luften er varm, og rekrutterer man nye sejlere i august og september måned, har man dermed alle tiders mulighed for at lave sjove vandtilvænningsøvelser til et institutionssamarbejde. Dermed er der stor sandsynlighed for, at de nye sejlere, der ofte kommer ud af et institutionssamarbejde, er blevet trygge ved vand, inden den egentlige træning i sejlads begynder. En anden stor fordel ved at rekruttere gennem skolesamarbejder i sensommeren er, at det letter klubbens instruktion af nye sejlere, fordi det falder naturligt ind i brugen af Diplomsejlerskolen.

Under visse forudsætninger yder Dansk Sejlunion et økonomisk tilskud til klubber, der afvikler institutionssamarbejder. Læs mere om at afvikle et institutionssamarbejde her, og kontakt Dansk Sejlunions udviklingskonsulenter for yderligere information.

TORM_trailer.jpg

Når en klub afvikler et institutionssamarbejde er der foruden en tilskudsordning også mulighed for at booke en af Dansk Sejlunions TORM aktivitetstrailere. I en aktivitetstrailer er der både windsurf-udstyr, 'sit-on-top' kajakker og Stand Up Padlle boards. Grejet i TORM aktivitetstrailerne er en sikker hitter i forhold til vandtilvænning og tryghed for nye sejlere. Læs mere om muligheder for lån af en TORM aktivitetstrailer her.