Dansk Sejlunion8. august 2012 10:04

Publicerer resultatet på Facebook

EUROSAF Youth Sailing European Championship har succes på Facebook efter sejlernes trackingresultater nu automatisk kan publiceres på det sociale medie.

"Tracking var jo et syvmileskridt for sejlsport, men ved at ens resultat automatisk postes direkte på sin Facebook-side - det er bare lige som at rejse som Mars," fortæller Thomas Capitani fra Sailing Aarhus.

"Når vi får alle de deltagende sejlere til at benytte sig af muligheden, har vi 150 reklamesøjler for sejlsport. Sejlerne er super glade for tiltaget, der giver dem mulighed for at fortælle flere om deres sejlads. Og så får de med det samme reaktioner på deres resultater fra familie og venner, hvilket vi allerede har set flere positive eksempler på."

Efter første sejldag har der været tæt på 20.000 visninger på eventsiden og over 80 af 150 sejlere har valgt at koble servicen til deres personlige Facebook side. Arrangørerne forventer at tæt mod alle sejlerne, der i forvejen benytter Facebook, vil være tilmeldt servicen inden afslutning.

Funktionen med at poste trænings- og stævneresultater er ikke ny på sociale medier, det er dog første gang det er muligt i sejlsport. Det forventes ligeledes at tjenesten kan udbredes til flere stævner der benytter tracking med TracTrac.

"De unge sejlere er lige målgruppen - vi har selvfølgelig markedsført det vidt og bredt og kan se hvor godt det virker nu," slutter Thomas Capitani.

Følg med i det europæiske mesterskab for unge her…