Dansk Sejlunion15. august 2012 12:54

Kender du ØRC? Og retten til grønne bukser?

Har du hang til grønne bukser, sjov i gaden og en sans for humor – så skal du prøve ØRC.

ØRC startet for et par år siden som en spøg, da Mads Christensen skulle have været med til Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Desværre kom båden aldrig afsted, så han var nødt til at blive hjemme. Som trøst fandt han og andre på at de ville lave en Øresunds Rally for Cruisers (ØRC). Første år vandt de rallyet, satte rekord, var først i mål og vandt deres klasse. Puha! Banale detaljer som at de var eneste deltagende båd det år, lader vi ikke komme i vejen for det flotte resultat.

Siden da er det danske rally bare vokset og vokset.

Retten til grønne bukser
Sejler du over Atlanten har du ret til at bære røde bukser på havnen. Et synligt bevis på dine sejler kvalifikationer. Krydser du Øresund, har du ret til at bære grønne bukser - et symbol på, at du tilhører en endnu mere eksklusiv sejlerelite.

"Sidste år oplevede vi, at mange besætninger skiftede til grønne bukser, så snart de havde krydset mållinjen i Malmø. Mange spurgte til, hvor de kunne købe grønne bukser. I år finder vi en løsning på det," siger Casper Engen Peetz, en af arrangørerne.

Trine Fabienke, også en af arrangørerne, siger: "Interessen har været forbavsende stor, og vi nærmer os nu 40 både. Og der kommer stadig flere til."

Selve sejladsen
ØRC er et rally, ikke et kapsejlads, hvilket betyder at alle sejler mod alle og sig selv.  Man tager selv tid og indgiver det til Rally-ledelsen når man ankommer. Det er tilladt at sejle for sejl, motor, pagajer osv. Almindlige søvejsregler gælder. Der stilles ingen krav om besætningens størrelse eller kundskaber. Dog skal alle være indstillet på at udvise god humor og sportsmandskab.

Fakta om ØRC
Sejladsen for de grønne bukser - ØRC
Start - ud for Hellerup havn lørdag den 22/9 2012 kl. 14:00
Distance:  Mål er Dokan Marina i Malmø
Rute: Bestemmer skipperen
Pris per deltager - kr. 450

Prisen inkluderer:
Den efterhånden legendariske ØRC polo fra Henri Lloyd
En velkomst gewesen ved målgang i udlandet
Velkomstdrink inden middagen
Forret og hovedret på testet beværtning (drikkevarer ikke inkluderet)
Svenske drikkeviser samt fjollet og lukrativt selskab

Tilmelding
Send mail til orcrally@gmail.com og notér venligst
Skipperens navn
Bådens navn
Bådtype
Besætningens samlede antal og størrelse poloer
Indbetal det samlede beløb for bådens deltager til konto 5064 142169-3

Yderligere information via http://www.facebook.com/groups/124189550974722