Dansk Sejlunion5. august 2012 16:03

Jonas Høgh vinder OL-sølv

Danskeren førte inden Medal Race, men kunne ikke stå imod den britiske guldfavorit, Ben Ainslie, der nu er den mest vindende olympiske sejler gennem tiden.

Jonas Høgh-Christensen tabte guldet, og Paul Elvstrøm må afstå rekorden som den mest succesfulde OL-sejler i historien. Det blev det ærgerlige resultat af dagens Medal Race i Finnjollen her ved OL 2012 i Weymouth.  

Jonas Høgh blev før starten jagtet rundt om dommerbåden, men lige inden startskuddet slog Ben Ainslie væk og startede til luv for danskeren. Det så længe ud til at Jonas var kommet godt fra start, indtil Ainslie gik forbi på højre side af midten.

Tæt på hollandsk sølv
Med overtaget dækkede briten godt af for danskeren alt imens konkurrenterne en for en smuttede forbi. Ved sidste topmærkerunding så det ud til at sølvmedaljen var ved at blive frarøvet Jonas Høgh af hollænderen PJ Postma. Heldigvis for danskeren måtte Postma udføre en straf inden mål, og det kostede så hollænderen bronzemedaljen, der i stedet går til franske Jonathan Lobert.

Med en sidsteplads i Medal Race, lige efter Ben Ainslie, sluttede begge OL med 46 point. Pointligheden blev til Ainslies fordel, der dermed vandt sin femte OL-medalje - nu fire af guld.

Sit livs bedste stævne
Jonas Høgh-Christensen har sejlet sit livs bedste stævne. Danskeren har ført fra start og lagt et umenneskeligt pres på briten. Jonas er nu eneste dansker der har vundet OL-sølv i Finnjollen, Paul Elvstrøm har vundet fire OL-guld og Henning Wind OL-bronze i klassen.

Se det endelige resultat for OL 2012 her...

Læs om dansk sejlsports OL-historik her...

Foto: onEdition.