Dansk Sejlunion31. august 2012 22:38

Jens Als med god fart i generalprøve

Under generalprøve ved de paralympiske lege tankede Jens Als Andersen selvtillid trods for tidlig start. Flere af forhåndsfavoritterne blev nemlig hentet igen.

Jens Als Andersen er under de paralympiske lege i Weymouth blandt outsiderne til en medalje. Holbæk-sejleren har tidligere vundet PL-metal, men siden da er sporten blevet mere professionel. Alligevel holder det ikke danskeren tilbage på vandet.

Under fredagens practice race kom 2,4 mR-feltet lidt forsinket i gang i let vind, mens Jens Als var lidt for tidligt på den. Aftalen med træner Niels Ulstrup var at der skulle startes aggressivt.

"Jeg fik placeret mig godt til starten, men desværre lavede en af de andre en besynderlig manøvre, som jeg måtte vige for og kom derved over startlinjen for tidligt," fortæller Jens Als Andersen fra Weymouth og fortsætter:

"Så det blev en tur tilbage over linjen, mens de andre sejlede af sted. Og så gik jagten elleres ind. Allerede ved første mærke havde jeg indhentet et par stykker, og så begyndte jeg ellers at gnave mig op igennem feltet. Jeg fik blandt andet overhalet Damien Seguin (FRA), som pt. fører World Cuppen og er PL-guldvinder fra Athen, og gik i mål lige efter den regerende PL-mester Poul Tingley (CAN), så farten og placeringsevnen er der."

Tilbage på land fik de paralympiske sejlere tændt flammen i Weymouth og åbnede dermed deres lege officielt.

Lørdag ventes der mere vind til dagens to planlagte sejladser. Jens Als Andersens resultater kan følges på sailing.org/paralympics/london2012/

Foto: IFDS.