Dansk Sejlunion27. august 2012 21:16

Friske surf-piger netværker

For 5. år i træk mødtes friske piger i en weekend i august for at pleje og danne netværk med ligesindede passionerede windsurfere. Arrangementet hedder ”Girls Go Windsurf” og er en årligt tilbagevendende event.

Netværk mellem sejlere og klubber
I år foregik træffet "Girls Go Windsurf" i Jyllinge Sejlklub, der tidligere har lagt rammer til eventen. Omdrejningspunktet er glæden ved at windsurfe og at få dannet et netværk både mellem de enkelte surferpiger i hele landet men ikke mindst også mellem klubber. 17-årige Olivia Helmersen, Jyllinge Sejlklub, som har været en af hovedkræfterne bag træffet, siden hun var 14 år, fortæller:

"Motivationen for at være med til at arrangere "Girls Go Windsurf" er helt sikkert at lære nogle flere windsurfpiger at kende og at få et netværk mellem klubberne. Efterhånden kender mange af os hinanden, men det er lige så vigtigt, at nye piger kommer med. "Girls Go Windsurf" handler om netværk og at blive bedre til at surfe selv. Vi piger sejler tit med drengene og det er også fint nok, men det giver os noget andet også at kende andre piger, der surfer, fordi vi nok er lidt mere forsigtige. I år har jeg været med til at arrangere "Girls Go Windsurf" med rigtig meget hjælp fra nogle piger fra Sydhavnens Windsurfing Club og Ishøj Surfklub. Det er sjovt at være med til at arrangere som ung, fordi man så også er med til at sætte sit præg på eventen. Så når der dukker andre unge piger op, er det let at komme i kontakt, fordi vi er tættere i aldersgruppe. I arrangørgruppen har vi mødtes nogle gange og snakket om, hvad vi har lært om at arrangere fra de tidligere år - hvad tidligere deltagere fik ud af det før - og også hvad tidligere arrangører har haft af intentioner. Så uddelegerede vi opgaver, og det er egentlig ikke så avanceret at arrangere".

DS00991_Switch stance traening i let luft inspiration.JPG

Til "Girls Go Windsurf" tages der udgangspunkt i den enkelte deltagers niveau. Her ses én af de garvede freestyle-piger i 'switche stance'

Fleksibelt program er nøglen til succes
Til "Girls Go Windsurf" er der lagt et vejledende program med en fleksibilitet, der gør, at piger på alle niveauer og på tværs af alder får lært en masse henover weekenden. I år var nogle af temaerne SUP (stand up paddle), freestyle super session og instruktion i windsurfing fra grundlæggende til avanceret niveau. Lørdag var de vandglade piger på vandet to gange om eftermiddagen, hvor der bl.a. var en uformel SUP konkurrence, freestyle-opvisning, og individuel instruktion med kompetente instruktører. For netop at lave et arrangement, som appellerer til den enkelte deltager, er der i høj grad lagt op til, at alle tager initiativ og ansvar for, at den årlige weekendcamp bliver en forrygende social oplevelse om den fælles passion, windsurfing.

I år var i alt 32 friske piger mødt op til "Girls Go Windsurf", der blev afviklet i et samarbejde med Dansk Sejlunion.

DS01395 GGWS Vol5 2012 .JPG

En flok friske surf-piger til dette års "Girls Go Windsurf"

DS0011_Velkomst-SUP.jpg

Perfekt vejr til den hastigt voksende idrætsgren Stand Up Paddle (SUP). ?