Dansk Sejlunion22. august 2012 15:51

Freestyle-surf og holdsejlads i Skærbæk

I weekenden d. 25.-26. aug. afvikler Skærbæk Bådeklub et såkaldt ”Fjordcross”. ”Palby Fjordcross” er et alternativt sejladsarrangement for unge jollesejlere og windsurfere, og tilslutningen til arrangementet er god.

Kammeratskab og færdigheder i fokus

Programmet til "Palby Fjordcross" står på alsidige aktiviteter som fx holdsejlads i både Optimist og Feva-joller, og som noget nyt i forhold til sidste års "Fjordcross" er der også freestyle-aktiviteter og holdsejlads for juniorer i windsurf.

For Optimisterne og Fevaernes vedkommende vil der blive mange lærerige og sjove oplevelser, fordi holdsejlads i høj grad handler om meget mere end at sejle hurtigt. Det handler om samarbejde, holdånd, at kunne hjælpe egne holdkammerater foran modstanderholdet samt taktisk og strategisk overblik. I Dansk Sejlsports Aldersrelaterede Trænings Koncept (ATK) er en af anbefalingerne, at man i de første år i sejlsporten lægger vægt på leg og færdigheder frem for individuelle kapsejladsresultater, og en af styrkerne ved aktiviteter som fx holdsejlads er netop, at kammeratskab, færdigheder og taktisk forståelse er centrale elementer.

Freestyle windsurf og holdsejlads

Aktiviteterne for windsurferne er bl.a. også holdsejlads i en alternativ form. Omdrejningspunktet for at samle point til holdet er ikke fokuseret på vigeregler eller taktik, men derimod en række øvelser, hvor der er lagt små momenter af træning ind tilpasset til sejlernes niveau. Lørdag formiddag vil to talentfulde freestyle-sejlere på nationalt konkurrenceniveau lave opvisning for publikum og lære fra sig til inspiration for de unge deltagere. Hvis man vil deltage i windsurf aktiviteterne til "Palby Fjordcross", er der mulighed for blot at dukke op lørdag morgen.

Se programmet til "Palby Fjordcross" her.