Dansk Sejlunion7. august 2012 18:27

Før Medal Race: Let vind vores fordel

Uddrag af spørgsmål og svar fra pressemøde før Medal Race i 49er-klassen.

Ved OL-sejladserne i Weymouth ligger den danske 49er med Allan Nørregaard og Peter Lang på en øjeblikkelig tredjeplads.

Onsdag kl. 14 dansk tid sejles det afsluttende Medal Race. Kun få point adskiller de seks besætninger, der har mulighed for at vinde bronzemedaljen. Guld og sølv er fordelt allerede før Medal Race.

Tirsdag afholdt Dansk Sejlunion pressemøde i TORM Meeting Point med Allan Nørregaard og Peter Lang. Til stede var også træner Peter Hansen og sportschef Thomas Jacobsen. 

Her er et uddrag af citater fra pressemødet:

Båden blev skadet i går - hvordan har den det nu?

Allan Nørregaard: "Den har det godt takket været vores bådebyggere på holdet, den er snart klar igen. Og hvis ikke, den bliver klar, så har vi allerede spurgt kroaterne, om vi må låne deres båd. Det var de med på, så vi har en backup-plan, hvis det andet glipper :-)"

Thomas Jacobsen: "Vi så desværre, at de (kroaterne, red.) riggede af i går - det, synes vi, var lidt tidligt, det kunne jo være, at vi fik brug for deres båd :-)"

Konkurrenterne i Medal Race, finnerne er tættest på - hvordan står I i forhold til dem?

Allan Nørregaard: "Det er rigtig dygtige sejlere, der har været med længe. De er primært specialister i blæsevejr, de er nogle store drenge og har nydt godt af vinden herovre. Så vi er glade nok for, at vejrudsigten tyder på lidt lettere vind i morgen."

Thomas Jacobsen: "Hvis der ikke er vind nok i morgen, så kan Medal Race også sejles torsdag."

(vejrudsigten har længe tydet på meget let vind onsdag, men der er prognoser der peger på vind nok til sejlads)

Hvordan står I i forhold til de øvrige konkurrenter der kæmper med om bronze?

Allan Nørregaard: "I foråret vi været meget lige i blæsevejr, men har haft et lille overtag på dem i let vind, så det håber vi at få lov til at bruge i morgen."

Hvordan har de ustabile placeringer under OL påvirket jer?

Allan Nørregaard: "Vi havde selvfølgelig håbet på en stabil serie, men det har vi af flere grunde ikke været i stand til at levere. Og det er også grunden til at vi ikke har mulighed for at kæmpe med om guld og sølv (AUS har sikret guld og NZL sølv inden Medal Race, red.). Men der er en bronzemedalje at kæmpe om, og den går vi 100 procent efter."

Hvordan har I holdt jer mentalt oppe?

Allan Nørregaard: "Af en eller anden grund så er vi bedst, når vi bliver lidt presset. Vi har været under pres det seneste par dage for at komme tilbage i medaljekampen. Så det har vist sig igen at virke for os."

Guldmedaljerne, der skulle forsvares, er væk. Hvordan er det?

Allan Nørregaard: "Der er ingen tvivl om, at vi kom herover med en idé om, at vi skulle forsvare guldet, og det var det, vi gik efter fra starten. Det har vi desværre ikke mulighed for at gøre nu. Nu er det bronzen, det drejer sig om, og den går vi efter nu. Vi er super glade, hvis vi går herfra med en bronzemedalje, det er der ingen tvivl om."

Hvad skal I lave resten af dagen?

Allan Nørregaard: "Vi har ikke lagt de helt store planer - vi skal nok se finalerne for RS:X."

Thomas Jacobsen: "Hvis solen kommer frem, så skal de helt sikkert ud at fiske."

Peter Lang: "Det bliver kun, hvis solen skinner, og der er vindstille, ellers er der ingen fisk."

Thomas, hvordan ser du på finalesejladsen?

Thomas Jacobsen: "Det er jo et mentalt spil, man oplever ved et OL. Der er rigtig mange, der sejler på frygt og sejler mere krampagtigt, end de normalt gør. Det er noget af det, jeg tror, man skal vende sig til for at kunne sejle mere frit. De skal tage finalesejladsen, som om det var en tirsdag aften i klubben, hvor man sejler om en øl. Så har man et frit og åbent sind, og man tør at tage de kritiske beslutninger i den rigtige rækkefølge. Det er det, det drejer sig om - de har farten, de har erfaringen til at sejlefinalesejlads. De er klar på alle parametre."

Peter (Hansen, red.), hvad er din rolle?

Peter Hansen: "Min vigtigste rolle er, at vi opfører os, som vi plejer at gøre, trods det er et OL. Vi har forberedt os på det her i rigtig lang tid, og noget af det, der er vigtigt ved et OL, er at gøre som man plejer. Vi er rigtig gode, når vi gør det, og jeg minder Allan og Peter om de rytmer, der plejer at være gode for dem. Det er klart, at OL er et specielt stævne med mange udfordringer - det er ikke hver dag man ser så stort et presseopbud ved et World Cup stævne."

Billedet: Peter Lang (tv) og Allan Nørregaard ved tirsdagens pressemøde i TORM Meeting Point. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion