Dansk Sejlunion31. juli 2012 00:29

Status dag 2: Høgh og 49er fører begge OL

Jonas Høgh leverede en ny toppræstation, og 49eren fik en superstart. Begge både fører deres klasser ved OL. I de øvrige klasser er danskernes OL-start mere blandet.

Jonas Høgh-Christensen nåede hele følelsesregistret igennem mandag, da han iklædt fører-gult skulle forsvare sin frontposition fra førstedagen.

I første sejlads åbnede han lidt forsigtigt og rundede de første mærker som nr. 6 og 5, inden han på andet kryds sejlede sig op på en 2. plads, som han holdt til mål - kun overgået af Dan Slater, New Zealand. Hjemmefavoritten Ben Ainslie måtte nøjes med en 6. plads.

"I første sejlads holdt jeg fra start en linje op gennem midten for ikke at tage for meget risiko. På den måde vinder man ikke kapsejladser, men en 2. plads var et rigtigt godt resultat," sagde Jonas Høgh-Christensen.

Comeback
I anden sejlads kom Høgh for tæt på dommerbåden ved start og måtte tage en strafomgang, før han sejlede ud som feltets sidste båd. Længe så situationen håbløs ud for Høgh'en, men med formidabel fight og dygtighed hentede han 12 pladser på tredje og fjerde ben, inden han landede på den 7. plads, der også blev resultatet i mål.

"Jeg var rigtig sur på mig selv. Det var en unødvendig fejl i starten, og det kunne være blevet rigtig dyrt. Heldigvis kom jeg godt tilbage og kan kun være tilfreds med, at jeg fik et resultat, jeg kan bruge."

Ben Ainslie havde en skidt sejlads, blot en 12. plads blev det til, og han mistede dermed yderligere terræn til Høgh, trods danskerens store problemer undervejs.

49er i front
Jonas Høgh-Christensen er ikke den eneste danske båd, der imponerer i Weymouth. 49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang ligger efter førstedagens to sejladser på en samlet 1. plads. Resultatet kommer efter en 2. plads i første sejlads, her blev de slået med bare et enkelt sekund af den franske båd, og efter danskerne var der blot to sekunder ned til den canadiske båd på 3. pladsen.  

Den lovende start fortsatte i anden sejlads, hvor danskerne kom ind på en 4. plads. Placeringen kom i hus, efter de formåede at hente seks placeringer på andet kryds. Sejladsen blev vundet af den australske topfavorit med Outerridge/Jensen.

Svære forhold
"Der var svære forhold med mange vindspring, så det handlede om at være vågen for at finde de rigtige steder på banen. Vores plan er at holde os i top-fem, og det går indtil videre ret godt," sagde Peter Lang.

Allan Nørregaard og Peter Lang var OL-debutanter i dag. Det samme gjaldt Thorbjørn Schierup i Laser og Anne-Marie Rindom i Laser Radial. Begge fik en godkendt, men ikke prangende førstedag.

"Jeg laver dårlige starter, og jeg har svært ved at sejle mig op, når jeg først kommer bagud. Anden sejlads er jeg egentlig ok tilfreds med," sagde Thorbjørn Schierup, der sluttede som nummer 36 og 16 i de to sejladser.

Ingen OL-følelse
"Jeg var lidt ekstra spændt på forhånd, fordi det er OL. Men da jeg først kom derud, var det fuldstændig som enhver anden almindelig World Cup-sejlads. Jeg glemte hurtigt, at det var OL."

Anne-Marie Rindom debuterede ved OL med en 17. og en 19. plads.

"Det var en ok start, men jeg kan sagtens gøre det bedre. Det var som om, jeg var i utakt med vinden, jeg rammer ikke de rigtige steder på banen. Men jeg sejlede nogle gode lænser og fik hentet placeringer. Jeg skal være skarpere til at vende rigtigt på vinden, og jeg skal have hovedet ud af båden," lød OL-debutantens opsang til sig selv.

Både Rindom og Schierup kan tirsdag se frem til en OL-oplevelse af en helt anden kaliber, når de skal sejle på TV-banen, hvor de kan mærke suset fra de flere tusinde tilskuere, der er samlet på græsbankerne ved Weymouth.

Starbåd hægtet af
Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen er efter fire sejladser på en skuffende 14. plads ud af de 17 deltagende både. Mandag blev det til en 13. og en 14. plads.

Heller ikke Team Meldgaard i Matchrace havde nogen succesoplevelser. Danskerne tabte begge mandagens matcher mod henholdsvis den russiske og den new zealandske båd. Kvartfinalen er stadig en mulighed, men der skal point på kontoen meget snart.

Danske placeringer ved OL
(enkeltplaceringer i parentes - dagens sejladser med fed)

Finnjolle
1. Jonas Høgh-Christensen
(1,1, 2, 7)           

Starbåd
14. Michael Hestbæk og Claus Olesen
(12,11, 13, 14)     

49er
1. Allan Nørregaard og Peter Lang
(2, 4)

Laser
27. Thorbjørn Schierup
(36, 16)

Laser Radial
17. Anne-Marie Rindom
(17, 19)