Dansk Sejlunion23. juli 2012 21:01

OL: Sikkerhedsscanner hjalp Jonas Høgh

En mastelås havde sat sig fast midtvejs i masterøret. Men hvor? Det var et problem, som de mange sikkerhedsfolk ved OL havde en løsning på.

Den uendelige række af sikkerhedstjek. Tasker, der skal scannes igen og igen. De ekstreme sikkerhedskrav er et af de meget mærkbare punkter, der afskiller Olympiske Lege fra alle andre stævner inden for sejlsport. Ingen OL-deltagere kan sige sig fri for bare en gang i mellem at lade sig irritere af de mange og tilbagevendende sikkerhedsrutiner.

Uheld
Så meget desto mere opmuntrende at kunne fortælle en lille historie om, hvordan sikkerhedsfolkene i Weymouth forleden kom Jonas Høgh til undsætning.

Høgh'en havde forinden - og som tidligere fortalt her på sejlsport.dk - haft et uheld under træningen, da hans nye mast revnede. I den forbindelse skulle mastelåsen i toppen af masten skiftes ud.

Mastelås væk
"På vej ned gennem masterøret sætter mastelåsen sig fast. Vi kan ikke finde ud af, hvor den er - eller om den måske er faldet ud, uden vi har opdaget det," fortæller sportschef Thomas Jacobsen om episoden.

"Så er der én, der får den geniale idé at tage masten med over til sikkerhedsvagterne og deres scannere. Ved at bruge en håndscanner, kan vagterne med det samme se præcist, hvor mastelåsen sidder. Herefter kan vi få den ud."

Hjælpsomme vagter
En vigtig pointe ved hele historien er, at vagterne var meget ivrige efter at hjælpe, fortæller Thomas Jacobsen.

"Vagterne er vant til, sejlerne måske er lidt irriterede over de mange tjek. Her kunne de for en gangs skyld yde en service, som en sejler havde stor glæde af. Det var de glade for."

Billedet: Sådan ser en mastelås ud set gennem en scanner.

Foto: Thomas Jacobsen