Dansk Sejlunion6. juni 2012 22:14

Skadespause har sat Jonas Høgh tilbage

Midtvejs i Sail for Gold må Finnjolle-sejleren Jonas Høgh tage til takke med en samlet 10. plads. Tre ugers pause på grund af en hjernerystelse og igangværende test af udstyr koster på farten ved World Cup-stævnet.

Ved Finnjolle-VM i maj fik Jonas Høgh-Christensen ikke blot en bronzemedalje, men også en hjernerystelse med hjem, efter at han i hårdt vejr fik bommen i hovedet i den sidste sejlads, der kunne gennemføres. Hjernerystelsen har betydet en pause fra træningen, og det afspejler sig i præstationerne ved Sail for Gold.
 
"Jeg ligger lidt dårligere placeret, end jeg havde håbet, og jeg mangler stadig at ramme denrigtige fart. Der er to ting i dét. Det ene er, at jeg har holdt tre ugers pause fra træningen - det har kostet lidt, må jeg erkende. Samtidig er jeg i øjeblikket i gang med test af master og sejl, og jeg skifter lidt ud fra dag til dag", forklarer Jonas Høgh-Christensen efter onsdagens to sejladser, der gav en 7. og en 9. plads - hans hidtil bedste dag ved stævnet.
 
Bedst placerededanske båd er 470eren med Henriette Koch og Lene Sommer. Onsdag hentede de en 9. og en 5. plads. Samlet ligger de nummer 6 - med gode muligheder for at komme højere op, kun ganske få point skiller de bedste.
 
"Vi er godt tilfredse indtil nu. Især på læns har vi super god fart og overhaler flere af de andre. På kryds kniber det lidt mere. I dag ligger vi omkring nummer 20 på første kryds i begge sejladser, det skal vi gøre bedre", forklarer Lene Sommer.
 
Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen havde en mindre god dag og faldt et par pladser tilbage til en samlet 8. plads. I 49eren havde Allan Nørregaard og Peter Lang igen en dag med svingende resultater, samlet indtager de en lidt skuffende 18. plads.
 
Danske placeringer efter Sail for Gold, dag 3
(dagens placeringer i parentes)
 
49er
18. Allan Nørregaard og Peter Lang (2, 11, 11)
27. Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen (15, 14, udgået)
                    
Star
8. Michael Hestbæk og Claus Olesen (15, 10)
                    
Finnjolle
10. Jonas Høgh-Christensen (7, 9)
 
470 damer
6. Henriette Koch og Lene Sommer (9, 5)
 
470 herrer
39. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo (14, 22)
 
Laser Radial
25. Anne-Marie Rindom (6), res. af sidste sejlads forelå ikke ved red. afslutning.
58. Sofie Slotsgard (26)

Laser            
33. Thorbjørn Schierup (22, 18)
 
RS:X herre
46. Sebastian Fleischer (43, 50)
 
Matchrace
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov
Samlet i Round Robin: 5 sejre, 6 nederlag. Dermed ikke kvalificeret til guldfeltet.
Sølvfeltet: 0 sejre, 3 nederlag  

Officiel hjemmeside: skandiasailforgoldregatta.co.uk

Foto: onEdition.