Dansk Sejlunion20. juni 2012 09:57

Konkurrence om fremtidens sejlsportscenter

Aarhus satser markant på sejlsporten og med A. P. Møllers Fondens støtte til en arkitektkonkurrence er vejen bandet for et internationalt sejlsportscenter i hjertet af smilets by.

Aarhus ønsker et sejlsportscenter af international format. Og det skal i første omgang sikres gennem en æstetisk og brugervenlig arkitektur. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har netop bevilget et betydeligt beløb til at afholde en arkitektkonkurrence.

"Jeg er utrolig glad for og stolt over den flotte opbakning fra A.P. Møllers Fond," siger Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard. "Det markerer, at et sejlsportscenter af internationalt format i Aarhus vil være en gevinst - ikke bare for Aarhus, men for hele Danmark".

Projektet støttes ligeledes af Aarhus Kommune, Dansk Sejlunion og Team Danmark.

"Aarhus Bugten er et af Danmarks bedste farvande for store sejladsbegivenheder, og samtidig foregår der i det lokale sejlermiljø en unik talentudvikling. Det giver et godt afsæt til at skabe et internationalt sejlsportscenter, som vil være en styrkelse og en dynamo for dansk sejlsport som helhed," siger formand for Dansk Sejlunion Hans Natorp.

Arbejdsgruppen bag projekt skal nu i gang med at udarbejde konkurrencevilkårene, og det er målsætningen at udbyde konkurrencen efter sommerferien.