Dansk Sejlunion18. juni 2012 16:24

Fra Kløvedals verdenshave til fokus på Storebælt

Slagelse Kommune fejrer lanceringen af en helt ny hjemmeside og mobilapp til lystsejlere med foredrag og hygge i Skælskør den 30. juni.

I tæt samarbejde med de lokale lystbådehavne har Slagelse Kommune udviklet ny hjemmeside og mobilapp målrettet lystsejlere under navnet " Maritimt Knudepunkt Storebælt". Begge sætter fokus på kommunens lystbådehavne, og skal blandt andet hjælpe gæstesejlere med at få et samlet overblik over, hvad de forskellige lystbådehavne kan tilbyde.

Lanceringen fejres den 30. juni fra kl. 12-17 i og omkring Det Røde Pakhus i Skælskør. Fra kl. 14 holder Troels Kløvedal foredrag om sine oplevelser på de store verdenshave.

Foredraget rummer bl.a. Kløvedals Kinatogt, med nogle fortællinger fra rejsen ud over oceanerne via Påskeøen, Polynesien, Micronesien inden Kinakysten anduves og det lange togt op af Yangtze floden. Her var Nordkaperen det næstførste udenlandske skib i Kinas 6000 år lange historie, der fik tilladelse til at sejle så dybt ind i landet. Det første var en amerikansk patruljebåd der i 1947 skulle sejle George C. Marshall op af floden for at få Mao Zedong og Chiang Kai-shek til at tale sammen under borgerkrigen.

Arrangementet er gratis, men der er begrænsede pladser med adgang efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere om lanceringsdagen på slagelse.dk