Dansk Sejlunion19. juni 2012 17:09

Få inspiration til træningen

Lån en trænerkuffert af Dansk Sejlunion og få inspiration til klubbens træning.

Variation i undervisningsmetode
I sejlsportens aldersrelaterede træningskoncept (ATK) er en af de pædagogiske anbefalinger, at trænere bruger forskellige metoder i undervisningen for at imødekomme den enkelte sejlers præferencer for læring. Anvender man eksempelvis teori til forklaringer af øvelser, gælder det om så vidt muligt at knytte forklaringerne til konkrete oplevelser på vandet. Det kan være en udfordring for trænere at variere og udvikle sin undervisningsmetode, og nogle gange kan det være en stor fordel at anvende udstyr som fx videokamera, magnetbåde eller at udvide repertoiret af nye øvelser.

Sommetider bliver det ved tanken om at forny sig og variere sin undervisningsmetode, hvis den gode intention kræver en investering af ekstra udstyr til træneren. Måske er man ikke sikker på anvendelsen af udstyret eller gevinsten ved at variere sin undervisningsmetode.

Lån en trænerkuffert gratis
I sejlsportens aldersrelaterede træningskoncept, (ATK) er en af anbefalingerne, at nye øvelser skal vises, da det giver den bedste forståelse for sejleren. Den simpleste måde er ofte at gennemgå øvelsen på et whiteboard med magnetbåde i vandret plan - og meget gerne supplere med video.

Billede 005.jpg

Trænere i surf- og sejlklubber har mulighed for at låne en trænerkuffert gratis af Dansk Sejlunion, så man kan prøve en række træningsrekvisitter af, inden klubben går ud og investerer i fx videokamera, magnetbåde osv.

Se mere om lån af Dansk Sejlunions trænerkufferter her.

Se bogen "Aldersrelateret træning i sejlsport - ATK for børn og unge, 8-25 år" i onlineversion her.

Køb bogen "Aldersrelateret træning i sejlsport - ATK for børn og unge, 8-25" i Sejlershoppen. Pris kr. 50 + forsendelse.

ATK_41