Dansk Sejlunion21. juni 2012 21:00

Begejstrede begyndere i kitesurfing

20 kiteskoler fordelt over hele Danmark instruerer begyndere efter Dansk Sejlunions og den landsdækkende klub Kiteboarding Danmarks anbefalede "DS-kitekursus". Begyndere melder positivt tilbage om instruktionen og den nye nationale standard for instruktion i kitesurfing.

Kom godt i gang: Køb et kitekursus med omtanke!

For at komme i gang med kitesurfing på en god måde, skal man selvfølgelig lære at håndtere udstyret. Der er enorme kræfter i selve kiten, og derfor er det vigtigt for begyndere, at de bliver fortrolige med at kontrollere kiten både på stranden og på vandet.

På internettet udbydes der et hav af forskellige kitekurser, og det kan være svært for nye udøvere at navigere rundt. Derfor anbefaler Dansk Sejlunion og den landsdækkende klub Kiteboarding Danmark at tage et "DS-kitekursus" på en certificeret kiteskole.

På et "DS-kitekursus" bliver der instrueret ud fra en række punkter, som fremgår af et diplom til begyndere. "Kitesurfer 1 Diplomet" giver en struktureret gennemgang af de essentielle punkter, og lige præcis gennemskueligheden vækker begejstring hos de begyndere, som Dansk Sejlunion har været i kontakt med.

Instruktion trainer

Ovenstående er en begynder i gang med det indledende på land hvor håndteringen af en trainerkite er vigtig for det videre forløb.

DS-kitekursus - en begyndervenlig standard
Annette Blumenau er et eksempel på en begynder, som via et "DS-kitekursus" er blevet fortrolig med at tæmme kiten og har fået godt mod på at komme videre.

"Jeg har tidligere taget to kitekurser på en kiteskole, som ikke er certificeret. Efter de kurser følte jeg mig ikke parat til at komme ud og kitesurfe bagefter. Den ene gang blev vi blev endda nødt til at bede instruktøren om at komme ud i vandet og instruere, hvilket vel burde være en selvfølge. Nu er jeg ikke typen, der giver op, så efter to mislykkede kurser søgte jeg efter andre kurser på nettet, og fandt heldigvis hurtigt frem til, at man kan tage strukturerede kurser på Dansk Sejlunions certificerede kiteskoler.

Jeg har en baggrund som dykkerinstruktør, så derfor blev jeg ret begejstret. For i den verden, jeg kommer fra, går vi meget op i, at sikkerheden skal være på plads - altså at elever faktisk bliver prøvet af på, hvad de har lært. Derfor købte jeg et "DS-kitekursus" på en certificeret kiteskole, og efter at have været på dét kursus føler jeg mig parat til at komme videre. På "DS-kitekurset" var vi to elever, så vi fik god tid med kiten, og vi fik svar på alle de spørgsmål, man nu har som begynder. Til sidst gennemgik vi "Kitesurfer 1" diplomet. Jeg havde selvfølgelig nogle spørgsmål, og de blev gennemgået igen, til jeg følte, at jeg havde fået uddybende svar. Og så var det fedt, at vi udover diplomet også fik et hæfte om kitesurf til begyndere med os hjem. Så kan man få frisket op på alle tingene", slutter Annette Blumenau.

DSU_Ny_i_kitesurf_A5_16s_TRYK-1.jpg

Udover at begyndere modtager en kompetent færdighedsbaseret undervisning af uddannede instruktører, når man tager et "DS-kitekursus", får eleven også udleveret introduktionshæftet "Guide til nye kitesurfere". Introduktionshæftet er en reminder om sikkerhed og basale forudsætninger, som enhver begynder bør kunne, inden man blot tænker på at sætte kiten i luften på egen hånd.

Se "Kitesurfer 1" diplomet og "Guide til nye kitesurfere" ved at trykke på links til højre.

Læs mere i Dansk Sejlunions 2. nummer af medlemsbladet "Sejler" her.

Find Certificerede Kiteskoler her.