Dansk Sejlunion7. juni 2012 23:02

470er-pigerne holder fast i toppen

Henriette Koch og Lene Sommer kravlede en enkelt placering op til 5. pladsen i det tætte felt i kvindernes 470-jolle ved Sail for Gold. Fredag er i fare for at blive helt uden både på vandet.

Kraftig blæst med vindstød af kulingstyrke gjorde torsdag et betydeligt indhug i sejladserne ved Sail for Gold i Weymouth. Flere klasser var rykket inden for yderhavnens moler, både Finnjolle og 49er fik blot gennemført en enkelt sejlads, og Starbådssejlerne nåede ikke længere end til venteområderne på havnen.

Også fredagens sejladser er i overhængende fare, og det er dårligt nyt for både Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen og Allan Nørregaard/Peter Lang i 49er. Begge både ligger lige nu uden for top-10 og er afhængige af at komme på vandet, hvis de skal kvalificere sig til lørdagens medalrace.

Forsinket tyvstart
Jonas Høgh-Christensen blev sent onsdag idømt en forsinket tyvstart tilbage fra anden sejlads, og med en 10. plads i torsdagens enlige sejlads ligger han sammenlagt placeret som nummer 12. I 49eren opnåede Allan Nørregaard/Peter Lang en 5. plads, inden feltet blev sendt i land for at gøre plads til andre klasser i det begrænsede baneområde. "Vi ville gerne have haft et par sejladser mere med det samme", erkendte træner 49er-træner Peter Hansen. Danskerne er samlet nummer 14.

Bedste danske båd ved Sail for Gold er fortsat 470eren med Henriette Koch og Lene Sommer. De havde torsdag held til at få gennemført begge planlagte sejladser med en 6. og en 12. plads til følge. Samlet rykkede de en plads frem som nummer 5.

Glippede "personal best"
For den unge RS:X-sejler Sebastian Fleischer bød torsdagen på en frustrerende oplevelse, da han knækkede sin ene fodstrop på et tidspunkt, hvor han ellers lå i top-ti.

"Det kunne være blevet mit bedste World Cup-resultat overhovedet. Når det blæser kraftigt, betyder vægten ikke så meget - så handler det bare om at sejle, og det passer godt til mig," sagde Fleischer, der har en 32. plads som det hidtil bedste ved Sail for Gold.                   

Matchrace-pigerne ude
I kvindernes matchrace er stævnet slut for Team Meldgaard. Danskerne var onsdag snublende tæt på at kvalificere sig til kvartfinalerne - de førte i den sidste, afgørende sejlads mod den new zealandske båd, men en fejl på selv mållinjen kostede sejren. I torsdagens opsamlingssejladser manglede de fart i den tiltagende blæst.

"Vi tager hjem fra stævnet med en oplevelse af, at vi kan være med blandt de bedste. For første gang i år var vi tæt på en kvartfinale, og vi har slået et par af stærkeste både i feltet," forklarer skipper Lotte Meldgaard og tilføjer:

"Vi skal hjem og arbejde på især vores starter og læns i hårdt vejr. På middelvind har Sail for Gold vist, at vi godt kan være med."    

Danske placeringer efter Sail for Gold, dag 4
(dagens placeringer i parentes)

49er
14. Allan Nørregaard og Peter Lang (5)

Star
8. Michael Hestbæk og Claus Olesen (sejladser aflyst)

Finnjolle
12. Jonas Høgh-Christensen (10)

470 damer
5. Henriette Koch og Lene Sommer (6, 12)

470 herrer
39. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo (sejladser aflyst)

Laser Radial
18. Anne-Marie Rindom (17,10)

Laser            
34. Thorbjørn Schierup (22, 32)

RS:X herre
44. Sebastian Fleischer (37, udgået)

Matchrace
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov - sluttelig 13. plads.

Officiel hjemmeside: skandiasailforgoldregatta.co.uk