Dansk Sejlunion28. juni 2012 16:05

322 nye sejlere på Femernbælt

Et stort antal nye sejlere fik en spændende oplevelse på vandet under FriendshipCup.

Det tredje FriendshipCup-arrangement blev afviklet lørdag den 23. og søndag den 24. juni i både sol og regn. Især blæsten om søndagen drillede deltagerne, hvilket helt sikkert har afholdt nogle fra at deltage.

"Men de, der deltog, fik en dag med dejlige oplevelser på vandet," siger Jane Errebo, der er projektleder i BalticSailing. "FriendshipCup er et tilbud til endnu ikke-sejlere om at få lov at opleve fascinationen ved at sejle."

I de i alt 24 danske og tyske havne mødtes deltagere og bådejere for en fælles præsentation af dagen, fordeling i bådene og en lille forfriskning, inden bådene sejlede ud. 92 både med erfarne skippere stævnede ud med i alt 322 danske og tyske FriendshipCup-deltagere. De nye potentielle sejlere var ikke mødt op kun for at deltage i den største grænseoverskridende sejlads, men også for at opleve fascinationen ved at sejle - måske for første gang.

Rundtur i Nakskov Fjord
Deltagerne omfattede alle generationer og talte både lokale familier og turister på besøg på Lolland og Falster. I Rosnæs Havn i Nakskov Fjord benyttede flere af campisterne fra Nakskov Fjord Camping muligheden for at komme ud og sejle, og de fik en herlig tur med guide, hvor de bl.a. besøgte Enehøje og de andre øer i Nakskov Fjord.

Velkommen til sejlsporten
I alle havnene havde de deltagende sejlerforeninger, bådelaug og havnefogeder gjort et stort arbejde for at hilse de mulige nye sejlere velkomne i havnene og på vandet, og der var nøgleringe og diplomer til alle deltagerne fra BalticSailing.

Mottoet for FriendshipCup "venner møder venner" blev til fulde udlevet i havnene på Lolland og Falster og i Nordtyskland under FriendshipCup 2012.

Læs mere om FriendshipCup på balticsailing.dk

Foto: Sejl og Motorbådsklubben Grønsund.