Dansk Sejlunion8. maj 2012 19:24

Få de studerende på vandet!

Sejlklubben Neptun Vejle og Sønderborg Yacht Club har god vind i sejlene, når det gælder om at få studerende på vandet. Det vidner eventsene ”Oxbridge” for uddannelsessteder i regionerne om. Eventsene er startet op i et samarbejde med Dansk Sejlunion.

Ungdomssejlerne sætter dagsordnen
Eventen "Oxbridge" i Sejlklubben Neptun Vejle er startet op i et samarbejde med Dansk Sejlunions koncept "Sejl og Studér". Og ungdomssejlerne i Sejlklubben Neptun Vejle er et godt eksempel på, hvordan man som klub kan skabe opmærksomhed på sejlsporten, så man kommer bredt ud i den regionale ungdom. Kommer det til spørgsmål om, hvad der har appeal til unge, er der ingen tvivl om, at det er de unge mennesker selv, som ved bedst. Den kendsgerning har Sejlklubben Neptun taget til efterretning, for hele arrangementets planlægning og gennemførsel hviler faktisk på en udvalgsgruppe bestående af ungdomssejlere.

oxbridge2010_2.jpg

Eventbaseret sejlads tiltrækker nye sejlere
Til "Oxbridge on Vejle Fjord, er det ungdomssejlerne selv, som arrangerer den tilbagevendende event. "Oxbridge" er ikke bare en kapsejlads, men derimod et arrangement, der tiltrækker sig helt uprøvede unge studerene fra uddannelsesstederne. Fredagen bliver brugt på at oplære de studerende i at sejle, og hvordan en Match28'er fungerer. Når deltagerne har brugt en dag på oplæring i sejlads og træning, sejles der kapsejlads på hold om lørdagen. I år deltog hele 12 hold fra uddannelserne på Rødkilde Gymnasium, Rosborg Gymnasium, Teknisk Gymnasium, Syddansk Erhvervsskole, Campus Vejle samt Vejle Idrætshøjskole. Gruppen af ungdomssejlere omkring eventen havde naturligvis også planlagt en kæmpe fest benævnt "Lay Line", men desværre blev det slemt regnvejr til dette års event, som løb af stablen i slutningen af april. Så planen med 5 livebands, spas for deltagerne og formentligt også disciplinen 'lay line dance' osv. måtte desværre aflyses.

Oxbridge og konceptet "Sejl og Studér"
Kimen til "Oxbridge" eventen i Sejlklubben Neptun Vejle blev oprindeligt lagt ved, at Dansk Sejlunion for 5 år siden blev bekendte med Sønderborg Yacht Clubs "Oxbridge" event. Sønderborg Yacht Club var den første klub i Danmark, som oprettede en decideret 'studenterafdeling' og var dermed også katalysator for, at Dansk Sejlunion introducerede konceptet "Sejl og Studér". På baggrund af Sønderborg Yacht Clubs initiativ gik Dansk Sejlunion i dialog med en række af de Danske sejlklubber i byer med flere uddannelsesinstitutioner. En del af disse klubber har nu velfungerende tilbud til studerende.
 
For femte år i træk afvikler Sønderborg Yacht Club "Oxbridge". "Oxbridge on Alssund", som består af oplæring i sejlads og efterfølgende kapsejlads mellem i alt 11 uddannelsesinstitutioner, finder sted d. 23.-24. maj. Første dag til "Oxbridge on Alssund" står på oplæring og træning, mens det store søslag mellem håbefulde unge studerende kommer til at løbe af stablen på eventens anden dag. Til eventen "Oxbridge on Alssund" deltager i år uddannelsesstederne Business College Syd, Copenhagen University UGS, Erhvervsakademi Sydvest, Flensborg Universitet, Gråsten Landbrugsskole, Hou Maritime Idrætsefterskole, Hærens Sergentskole, Idrætshøjskolen i Sønderborg, Syddansk Universitet i Sønderborg, University College Syd samt Universität Kiel.

Se Sønderborg Yacht Clubs hjemmeside om "Oxbridge on Alssund" her: www.oxbridge.dk

Læs mere om Dansk Sejlunions koncept "Sejl og Studér" her

oxbridge2012.JPG