Dansk Sejlunion14. december 2012 13:29

Mindeord – Ove V. Hansen, Roskilde

Tursejleren og tidligere formand for Roskilde Sejlklub er gået bort i alder af 76 år efter kort tids sygdom.

Ove V. Hansen, Roskilde, ydede igennem rigtigt mange år en meget stor indsats indenfor Dansk Sejlunions tursejlads-området generelt, men i særdeleshed også indenfor et område, som har vundet stor popularitet gennem de seneste 10-15 år, nemlig kanalsejlads.

Her har Ove medvirket til, at etablere Dansk Sejlunions populære kanalkursus, foredrag samt artikler til DS' tursejlads-websider. Dansk Sejlunions kanalkursus blev så populært, at mere end 2000 sejlere indtil videre har taget dette bevis gennem Sejlunionens brevkursus og e-learning kurser

Foredrag for sejlerne
Ove delte altid villigt ud af sin viden og erfaring gennem DS Tursejlads aftener til gavn for andre sejlere i hele landet, ikke mindst fra alle de år, hvor han sammen med sin kone Bodil - i deres Finnsailor 34 "Vildgåsen" - sejlede igennem Europa på kanalerne mange gange, ligesom de var rundt i Middelhavet fra Gibraltar til Sortehavet. Ove og Bodil havde gennem en årrække båden liggende i Sydfrankrig og Poros, Grækenland.

Ove var altid været villig til at påtage sig opgaver, uanset det har været indenfor Sejlunionens tursejlads område eller at assistere på bådudstillingerne, ligesom han i 2010/2011 også var med i DS Strategi 2011 arbejde i relation til tursejladsområdet.

Dansk Sejlunion hædrede Ove med DS Guldnål i 2010 (foto) for hans kæmpemæssige arbejde for danske sejlere, via Sejlunionen.

Ove var igennem en periode også formand for Roskilde Sejlklub, ligesom han var en af drivkræfterne bag den store udvidelse af Roskilde Lystbådehavn til gavn for sejlere i hele området.

Ove bisættes i Roskilde Domkirke i dag kl. 14.00.

Dansk Sejlunions varmeste tanker går til Bodil, familie og nærmeste venner.

Æret være Oves minde.