Dansk Sejlunion18. december 2012 08:00

Kom på natsejlads-kursus ved Korsør

Vi søsætter flere natsejladser, da den første var udsolgt på en dag, for medlemmer af DS-klubber.

Kurser i natsejlads er åbenbart meget populært blandt klubmedlemmerne. De to første Dansk Sejlunion har sat op, i samarbejde med Marinehjemmeværnet, var udsolgt på en dag. Så nu har vi allieret os med Marinehjemmeværnet i Korsør som gerne tager 8 mand (eller kvinder) med ud. Datoen er den 12. januar 2013. På denne tur vil der være 2 timers teoretisk undervisning i planlægning af en natsejlads.

Tilmelding sker på sejlsport.dk/kursuskalender...

Beskrivelse
Natsejlads rundt om Agersø. Skibet sejler fra Korsør,  under Storebæltsbroen og rundt om Agersø.  Der kan forventes at se (og deltagerne skal kunne identificere) kardinalbøjer, vinkelfyr, båker, diverse sejlrende bøjer osv. undervejs. Der vil også være undervisning i diverse skibsinstrumenter samt radar. Mødes der skibe på vandet, vil der være mulighed for at identificere disse.

Grundig instruktion
Skibsføreren på denne sejlads vil gerne give en meget grundigt instruktion i både natsejlads, samt hvordan en sådan sejlads planlægges. Derfor vi der være 2 timers teori og praktik før der sejles. Det forventes at deltagerne medbringer søkort 143 "Storebælt, Sprogø - Langeland".  Kortet koster 160 kr. og kan købes enten hos KMS (Kort og Matrikel Styrelsen) eller hos Weilbach. Kortet er nødvendigt for at kunne deltage, da samtlige kursister vil skulle planlægge en rute.

Der er "skafning" om bord
Sejladsen er beregnet til at vare fra kl. 16:00 til 23:00. Der vil være "skafning" om bord før afgang (ca. kl. 18:00), så deltagerne vil få en god portion skibsmad. Skibsføreren har lovet I alle bliver mætte. Måltidet koster 65 kr. som skal betales om bord på skibet. Herudover er kurset gratis for medlemmer af en DS-klub.

Kan forlænges
Marinehjemmeværnet har dog mange officielle pligter, som ikke altid kan planlægges på forhånd. Deltagerne skal derfor være opmærksom på, at skibet muligvis ikke er retur kl. 23:00, hvis f.eks. en nødsituation eller lignende opstår. Det skal dog siges, at det heldigvis ikke opstår så tit.

Deltagerne skal have varmt tøj og fodtøj, da en del af sejladsen vil foregå udendørs på broen.

"Lektier"
Deltagerne forventes at kunne identificere de faste bøjer, båker og fyr som ses undervejs. Derfor er det en god ide at studere søkortet før turen. Farvandsvæsenets bog, "Afmærkning af danske farvande", er uundværligt på enhver båd og burde anskaffes, hvis man ikke har en. 

Alternativ kan den downloades som PDF fil her...

God Tur!

Foto: Marinehjemmeværnet.