Dansk Sejlunion10. november 2012 23:04

RS:X overlever som olympisk klasse

Støtterne for windsurfing som OL-disciplin kæmpede til det sidste og vandt efter usædvanlig beslutning under afslutningen af ISAF årsmødet i Dublin.

Kiteboarding blev i maj måned ved ISAF's halvårsmøde valgt som ny OL-disciplin til fordel for windsurfing.

Fredag blev ISAF Councils beslutning fra halvårsmødet stadfæstet - kiteboarding var disciplinen der skulle bruges under OL i Rio 2016. De påkrævede 75 % af stemmerne, for en genoptagelse af beslutningen, blev ikke opnået.

Men, men, men… Trods fredagens beslutning var det ikke ude endnu for windsurfing. Ved lørdagens generalforsamling bad 4 nationer om at få genovervejet beslutningen om kiteboarding vs windsurf. Beslutningen kom til afstemning, hvor der her kun behøves mere end halvdelen af stemmerne.

1,5 % afgjorde det
Med 51,4 % for, 40,7 % imod og 8 % blanke stemmer blev windsurfing, trods tidligere beslutninger, valgt som OL-disciplin til 2016 for både herrer og damer. Inden da havde forsamlingen været igennem en følelsesladet diskussion om både den hidtidige beslutningsproces samt synspunkter for og imod kiteboarding og windsurf.

OL-klasser i 2016
Med den afgørende beslutning på ISAF årsmødet vil følgende klasser være olympiske til og med 2016:

Bræt herre - RS:X
Bræt kvinder - RS:X
En-person jolle herrer - Laser
En-person jolle kvinder - Laser Radial
En-person jolle herrer - Finnjolle
Skiff herrer - 49er
Skiff kvinder - 49erFX
To-personers jolle herrer - 470
To-personers jolle kvinder - 470
To-personers flerskrog mix - Nacra 17

Ved ISAF årsmødet blev det samtidig besluttet at Laser, Laser Radial, 49er og 49erFX er "kerneklasser" og dermed også skal benyttes ved OL 2020.

Herudover ser en ny event lyset i 2016, hvor ISAF Youth Sailing World Championship vil blive afholdt for første gang i Oman.

Ny top
Årsmødet var også tidspunkt for udskiftning i toppen af ISAF. Følgende blev valgt:

ISAF præsident - Carlo Croce (ITA)

ISAF vice-præsidenter:
George Andreadis (GRE)
Chris Atkins (GBR)
Adrienne Greenwood (NZL)
Nazli Imre (TUR)
Gary Jobson (USA)
Quanhai Li (CHN)
W Scott Perry (URU)

Foto: Sebastian Fleischer, der var den yngste surfer under OL2012, får nu chancen for at vende tilbage i 2016 på RS:X brættet /onEdition.