Dansk Sejlunion7. november 2012 09:56

Brite og kineser årets sejlere 2012

Ben Ainslie og Lijia Xu er kåret som 2012 ISAF Rolex World Sailors Of The Year.

Den britiske sejler Ben Ainslie snuppede i sommer OL-guldet foran Jonas Høgh-Christensen. Ved ISAF's årsmøde i Dublin blev succesen fuldendt med titlen som årets sejler. Den 4-dobbelte OL-guldvinder er trods sine kun 35 år ligeledes vundet titlen som årets sejler tre gange tidligere.

Blandt kvinderne blev kinesiske Lijia Xu kåret som årets sejler. Laser Radial-sejleren er den første kineser, samt asiat, der har vundet OL-guld i sejlsport. Xu leverede en pragtpræstation i finalesejladsen under OL og sikrede sig guldet foran de europæiske sejlere.

Til prisen var følgende sejlere nomineret:

Tamara Echegoyen, Angela Pumariega & Sofia Toro (ESP)   
Helena Lucas (GBR)   
Saskia Sills (GBR)   
Lijia Xu (CHN)

Ben Ainslie (GBR)   
Mat Belcher & Malcolm Page (AUS)   
Nathan Outteridge & Iain Jensen (AUS)   
Loick Peyron (FRA)   
Tom Slingsby (AUS)

Foto: onEdition.