Dansk Sejlunion19. november 2012 15:13

100 års sejlsport i Ringkjøbing Sejlklub

100 års sejlsport på fjorden i det vestjyske blev lørdag den 17. november fejret med jubilæum i Ringkjøbing Sejlklub.

Ringkjøbing Sejlklub blev stiftet 15. november 1912 og optaget i klubfællesskabet, Dansk Sejlunion, i 1955. Klubben var helt frem til 1970 alene om at dyrke sejlsport på Ringkøbing Fjord, med den barske Nordsø som nærmeste nabo. Klubben har i dag ca. 170 medlemmer, heraf 51 i alderen op til 25 år!

Startede på Grand Hotel
Som så mange andre klubber, havde Ringkjøbing Sejlklub i starten ikke noget klubhus, men man mødtes i lokaler på Grand Hotel. Først i 1961 fik sejlerne sit første klubhus i den gamle vejerbod. Senere i 1974 fik klubben til huse i Statens Vandbygnings Væsens kontorbygning, og i 1983 kunne medlemmerne flytte ind i eget klubhus, som er det nuværende i en moderniseret udgave.

Klubbens nuværende marina blev lagt ud i fjorden i 1976-77 i den periode, hvor sejlsporten boomede over hele landet.

Første besøg fra udenbyssejlere i 1976
Det er bemærkelsesværdigt, at klubben helt frem til 1976 aldrig havde holdt kapsejladser med deltagelse af udenfjordsbåde. Men lige præcis i 1976 afholdt man Snipe DM, og siden har man afviklet mange større jollekapsejladser. Den første Optimist-afdeling blev stiftet i 1984, og har sat klubben på Danmarkskortet med gode sejlere som Benny Andersen og Klaus Naur.

Tillykke til klubben og medlemmerne med jubilæet og god vind i jubilæumsåret.

Læs mere om 100 års jubilaren på ringkjoebingsejlklub.dk...