Dansk Sejlunion1. november 2011 17:26

1000 børn og unge introduceret til sejlsport i 2011

1000 børn og unge introduceret til sejlsport i 2011 I et samarbejde med Dansk Sejlunion er knap 1000 børn og unge blevet introduceret til sejlsport i en af landets sejl- eller surfklubber i 2011.

Gode grunde til at lave skolesamarbejder
Mange klubber har taget Dansk Sejlunions tilbud om at lave skolesamarbejder til sig som en fast aktivitet, og det er der flere gode grunde til. Klubberne har naturligvis et ønske om at kunne dele deres interesse med nye interesserede børn eller unge, ligesom det kan give god mening for klubberne at synliggøre sejlsporten i lokalmiljøet som et tilbud på lige fod med andre idrætsgrene.

"Vis mig din sport"!
Dansk Sejlunions skolesamarbejde koncept giver klubberne relativt frie rammer til at introducere nye til sporten ud fra klubbens egne muligheder. I Assens Sejlklub valgte man fx på en kold og blæsende dag at sejle ture med børnene i motorbåd, og mange fik en tur i kølbåde, ligesom der var fiskeaktiviteter på havnen. Line Stahl fortæller: "Alle blev meget våde, men var også meget glade. Vi sluttede af med fællesspisning i klubhuset, hvor forældrene også var med, og her fortalte vi om dét at være sejler i Assens Sejlklub. Efterfølgende har vi fået mange henvendelser fra forældre, der har spurgt om sejlads for både børn og voksne og mange har efterlyst et lignende arrangement, så deres børn kunne prøve at sejle optimistjolle".
 
Selvom vejret ikke altid er optimalt til sejlads, kan et skolesamarbejde blive en succes. "Tilbagemeldingen fra klassen var, at turen var et af årets mest populære arrangementer, og på baggrund af skolesamarbejdet har klassen besluttet, at temaet for årets aktiviteter skal være "Vis mig din sport". Vi glæder os over at have lavet et arrangement, hvor alle kunne være med uanset pengepung og interesser. Og vi smiler stadig af de indre billeder af trætte og våde børn i tæpper", fortæller Line Stahl.
 
Igen i 2012
I 2012 fortsætter Dansk Sejlunions tilbud til klubberne om skolesamarbejder under meget åbne rammer. Et skolesamarbejde kan være med den lokale folkeskole, friskole, specialskole, kommunale ungdomsskole, efterskole, institution m.fl. Du kan læse mere om at afvikle et skolesamarbejde her

skolesamarbejde.jpg