Dansk SejlunionInstruktør 1

Formål 

Formålet med kurset er at give deltagerne kompetencer så som faglige og pædagogiske værktøjer til at kunne varetage jobbet som instruktør på et begynderhold eller som hjælpetræner for en erfaren træner.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der har lyst til at undervise børn og unge i sejlsport. Du er enten ny instruktør med lidt eller ingen erfaring - eller du har erfaring, men endnu ikke været på uddannelse.

Forudsætninger

Det er ikke et krav, men vi anbefaler, at du har:

  • Førstehjælpskursus
  • Speedbådskørekort eller duelighedsbevis
  • Færdigheder til og med Sejler Diplom 1

Krav

Som kursist skal du være fyldt 15 år ved kursusstart

Uddannelsen indeholder følgende moduler...

Foreningslære

Her lærer du om de forventninger, der stilles til klubbens instruktører. Du hører om børns sociale og fysiske udvikling, og du får indsigt i Dansk Sejlunions holdninger til sportsmanship.

Du får en viden, der giver dig mulighed for - sammen med andre ledere - at debattere de vilkår, vi bør tilbyde børn og unge i sejlsport. 

Som kursist får du en opgave med at bygge den perfekte klub i Lego - og vilkårene for god sejladsundervisning samt holdninger til ungdomsarbejde og fair sejlads bliver diskuteret.

Instruktørrollen

Her bliver du undervist i instruktionsteknikker. Du får kendskab til de didaktiske og pædagogiske overvejelser, der ligger til grund for at kunne planlægge og udføre undervisningsforløb for nye juniorsejlere.

Du får en forståelse for instruktørens rolle og virke i klubben.

Trim og teknik

På dette modul får du indblik i, hvad der påvirker en sejlbåd og får den til at sejle. Du har forinden lært de tekniske og pædagogiske færdigheder til at kunne forklare sejladsteknik til unge sejlere.

Modulet giver dig en grundlæggende indsigt i juniorjollerne, deres opsætning, samt trim og teknik for begyndere.

Det er vigtigt, at du som kursist får de basale teknikker til at undervise i trim og teknik - og samtidig lærer konkret om trim af de forskellige både.

Sejladsregler

Her får du indsigt i basale vigeregler (styrbord/bagbord, luv/læ).

Undervisningen tager udgangspunkt i reglerne omkring simpel kapsejlads.

Planlægning og sikkerhed

Modulet giver dig et kendskab til Diplomsejlerskolens værktøjer.

Du opnår faglig viden til at kunne planlægge og gennemføre øvelser, som svarer til Delfin-niveau i Diplomsejlerskolen.

Så vidt muligt har du selv gennemgået de tre første diplomer (Sæl, Søløve, Delfin), og du har kendskab til brug af disse diplomer både i hverdagen og som et planlægningsværktøj.

Du lærer desuden om bl.a. øvelseskonstruktion, sejladshjulet, lege, begynderøvelser, tryghedsøvelser og skippermødets 5-punkts befaling.

Taktik, strategi og meteorologi

Her lærer du at undervise børn i, hvor vinden kommer fra. Om det er let luft eller hård vind, om der er vindpust eller jævn vind - og om hvordan man kan se vinden ved hjælp af vandet, flag, andre både og så videre.

Kapsejlads

Modulet giver dig en forståelse for konceptet 'enkel kapsejlads', herunder den overordnede idé, praktiske gennemførsel, og hvem målgruppen er.

Fysisk træning

Du får indsigt i kroppens store led og muskelgrupper. Foruden indgående kendskab til styrketræning af korsetmuskulaturen (inspiration til konditionstræning som svømning og leg i vand).

Modulet gennemgår et simpelt træningsprogram (40-60 min. varighed) bestående af opvarmning, let styrketræning baseret på egen vægt samt et udstrækningsprogram. 

Materiale og pensum

Kursusmaterialer vil blive udleveret i løbet af kurset. Der er ingen krav til forberedelse.

Kurset tager udgangspunkt i bogen Aldersrelateret træning - ATK for børn og unge, 8-25 år

Kursusform

Undervisningsformen er en blanding af forelæsning, klasseundervisning, gruppearbejde og praktisk forløb. I forbindelse med modulet 'fysisk træning' skal du være forberedt på selv at være fysisk aktiv.

Kursusudbyder, varighed og pris

Kurset strækker sig over en weekend fra lørdag fra kl. 9.00 til søndag kl. 16.00.

Kurset er et internatkursus, hvor det forventes, at deltagerne overnatter. Der er undervisning lørdag aften.

Kost og logi er inkluderet i prisen.

Varighed: 18 lektioners teori.

Se udbudte kurser på mit.sejlsport.dk

Senest opdateret: 22. november 2019