klubkonferencen Tilmeldingsfrist 14. oktober med overnatning! Klik her...

Dansk SejlunionTORM Prisen

Tormlogo Sekundaer 2016

Med TORM Prisen hædrer TORM Fonden og Dansk Sejlunion hvert år en frivillig leder eller en sejlklub, der har gjort en særlig indsats i sejlsporten.

Med TORM Prisen følger en check på 30.000 kr. til udvikling af sejlsporten.

Ilene Eriksen, ungdomsleder i Yachtklubben Furesøen - og vinder af TORM-Prisen 2016, hvor der medfølger 30.000 kr. til klubarbejdet... Se videoen, hvor Ilene afslører, hvad pengene skal bruges til... Se også artikel fra sejlsport.dk, hvor Ilene fortæller mere om sin tilgang til sejlsport og sit engagement i arbejdet som frivillig leder. Yachtklubben Furesøen

Opslået af Dansk Sejlunion på 9. april 2016

Indstilling af kandidater

Som sejler eller frivillig i en klub i Dansk Sejlunion har du mulighed for at indstille din favoritkandidat til TORM Prisen.

Udfra indstillingerne udvælger og nominerer Dansk Sejlunion 8 kandidater. Udvælgelse og nominering af kandidater til TORM Prisen foretages af Dansk Sejlunions klubkonsulenter og generalsekretær.

Deadline for indstilling af kandidater til TORM Prisen 2016 var d. 31. december 2015.

Fra d. 1. marts til d. 20. marts kunne hele Sejlerdanmark stemme på de nominerede.

Sejlerstemmerne indgik i valget, da priskomiteen skulle afgøre, hvem der modtog prisen.

Sammen med anerkendelsen følger TORM Prisens vandrepokal samt 30.000 kr. øremærket til det videre arbejde i sejlsporten.

Om TORM Prisen

TORM Prisen kom til verden i oktober 2008, da rederiet TORM indgik en ny fireårig sponsoraftale med Dansk Sejlunion. Sammen med sponsoratet fulgte ideen om én gang årligt at hædre en klub og en frivillig leder, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for dansk sejlsport.

Hidtil har TORM Fonden og Dansk Sejlunion uddelt henholdsvis TORM Prisen på 10.000 kr. og TORM Ungdomslederprisen på 20.000 kr. Fra 2015 og frem er de to priser slået sammen til én pris, TORM Prisen, på 30.000 kr.

Kriterier for TORM Prisen

TORM Prisen tildeles en sejlklub, en gruppe af klubpersoner eller en enkeltperson, som i det forløbne år har skabt aktiviteter, der har fået flere sejlere på vandet – eller fået sejlere på vandet i flere timer. TORM Prisen ønsker at anerkende det målrettede initiativ, den nyskabende idé eller den ekstraordinære indsats, som gør en forskel i klublivet, og som kan være til inspiration for alle i dansk sejlsport.

Priskomité

TORM Prisens priskomité udgøres af Jens Bjergmose, direktør i TORM Fonden, Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen, Dansk Sejlunions generalsekretær.

Tidligere vindere

Vindere af TORM Prisen

2016 - Ilene Eriksen, Yachtklubben Furesøen. Ilene Eriksen er en dygtig leder, hun favner bredt og hun udtrykker det lange seje træk, som er nødvendigt for at skabe forandring i sejlklubben. Hun lægger som trænerchef stor energi i, at børn og unge sejlere på alle niveauer kan få oplevelser i sejlsporten året rundt på Furesøen.
Se de nominerede til TORM Prisen 2016 her.

2015 - Claus Møller Christensen, Skælskør Sejlklub. Claus Møller Christensen har i en årrække sat skub i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling. Claus har stået i spidsen for klubbens fundraising med et resultat på over en million kroner ligesom han er stævneleder ved Harboe Cup.

2014 - Sønderborg Yacht-Club, for at have udtænkt og gennemført en målrettet indsats for at markedsføre sejlsporten over for en lang række forskellige målgrupper, der hver især er attraktive for klubben.

2013 - Ho Bugt Sejlklub, for skabelsen af et smukt og yderst velfungerende klubhus med mange funktionelle detaljer der understøtter de mange forskellige brugergrupper.

2012 - Fredericia Motorbådsklub og Fredericia Sejlklub, for den fælles kamp for at udvide og forny lystbådehavnen i Fredericia.

2011 - Solbjerg Søsport, for at skabe et attraktivt sejlsportsmiljø for børn og unge på en lille sø mellem Aarhus og Skanderborg.

2010 - Virksund Sejlklub, for nye attraktive aktiviteter for nye, som gamle sejlere, skabt med et bredt engagement blandt sejlklubbens medlemmer.

Vindere af TORM Fondens Ungdomslederpris

2014 – Michael Vogelius, Kaløvig Bådelaug
2013 – Søren Riis, Middelfart Sejlklub
2012 – Jan Flindt, Sejlklubben Køge Bugt
2011 – Thomas Kronborg Hansen, Ringkøbing Sejlklub
2010 – Mogens Hansen, Brøndby Strand Sejlklub

TORM Fondens Ungdomslederpris er ikke uddelt efter 2014.

Senest opdateret: 29. april 2016