Dansk SejlunionOfte stillede spørgsmål

Ved eksport af database vises en fejlmeddelelse

Efter endt eksport vises et vindue med en fejlmeddelelse 'Error: Notify event'. Luk blot vinduet - eksporten er gennemført korrekt.
Fejlen er rapporteret.

Log optages ikke.

Hvis loggen ikke optages (der afsættes ikke et spor) så deaktivér loggen og start den igen (under 'Sejlads' -> gruppen 'Visninger' -> 'Log').
Fejlen er rapporteret.

Jeg kan ikke ændre en rute eller et IP

Der ligger en redigeringsknap under hovedmenuen 'Planlæg'. Du skal aktivere 'Rediger' før du kan ændre ruter og IP'er - dette for at undgå utilsigtede ændringer.
OBS: Du kan ikke redigere en aktiv rute - se herunder!

Tilføjer jeg et waypoint til en eksisterende rute, lægges det altid som sidste waypoint i ruten?

Tilføjer man et eller flere waypoints i en rute, vil de blive lagt det rigtige sted - nemlig dér, hvor man pegede i kortet; men ser man i rute-detaljerne, vil det/de tilføjede waypoints stå som sidste waypoints i listen (nederste):Tilf Jes Wpt Vises R Kkef Lgen Ikke Korrekt 456X285

Det man skal lægge mærke til er første kolonne i listen: Rækkefølgen af de enkelte waypoints på ruten. Sorteres listen efter denne kolonne (klik på '#'), vil listens waypoints blive vist i samme rækkefølge som de findes i ruten.

Hvordan stopper jeg MOB-navigationen?
MOB-navigation er i virkeligheden en aktiv rute fra din nuværende position til MOB-waypointet. En aktiv rute deaktiveres i Sejladsmenuen - klik på ikonen mellem de to grønne 'pile':

Deaktiver En Rute 

Alternativt højreklikkes på rutenavnet i 'Navigation'-vinduet og vælg 'Stop'.

Hvordan overfører jeg mine gamle ruter, IPer og logs til DLS NG?

Logs kan overføres direkte fra Det Levende Søkorts database 'user.mdb' (den finder du i en sti, som typisk vil være C:\Programmer\Det Levende Søkort 2011\DLS\user.mdb). Brug 'Import log' under 'Planlægning'; alle de importerede logs vil i bemærkningsfeltet have en tekst 'Imported from DLS').

Til import af ruter og IP'er (navngivne waypoints) skal du først bruge GPSlink til at udtrække ruter og IPer til en tekstfil (hent hér installationsprogrammet: GPSlink). Derefter bruger du i DLS NG hhv. 'Importer rute' og 'Importer IP' og vælger relevante tekstfil som GPSlink dannede. 

Kan man bruge temaet 'Det Levende Søkort' i DLS NG?

Temaet er oprindelig udarbejdet til de tidligere versioner af det gl. Det Levende Søkort. I DLS NG har vi ikke fået muligheden for at redigere og udarbejde temaer, så alle eksisterende temaer er lagt over og kan læses/bruges med den begrænsning, at tekst som omhandler specifik funktionalitet i det gl. Det Levende Søkort ikke er relevant i DLS NG.

1. juni 2013: Når DLS NG starter vil det automatisk tjekke for nye opdateringer og installere disse (hvis der er internetforbindelse).

Kører du en ældre version af DLS NG som ikke tjekker for opdateringer, så hent seneste opdatering hér

Senest opdateret: 9. juni 2015