Dansk Sejlunion25. oktober 2014 18:01 af Flemming Ø. Pedersen

Lynæs og Skærbæk fører an i kapløb om ligapladser

Sejlklubben Lynæs vandt tre ud af klubbens fire sidste sejladser lørdag. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Efter 18 sejladser lørdag ligger Sejlklubben Lynæs og Skærbæk Bådeklub i front af et tæt felt. De sidste ni sejladser søndag afgør den endelige oprykning.

Dis og støvregn ved Svanemøllen satte scenen for første dags sejladser ved kvalifikationsstævnet til Sejlsportsligaens kommende sæson.

Trods mange medvirkende uden ligaerfaring - både blandt sejlere og frivillige på land og vand - lykkedes det at afvikle sejladserne i raskt tempo hen over dagen.

Efter 18 sejladser - svarende til ni fuldførte flights - begynder enkelte klubber at skille sig ud i begge ender af tabellen.

Otte-ni klubber med i opløbet
Helt i front ligger Sejlklubben Lynæs og Skærbæk Bådeklub - begge med 12 placeringspoint. Lige efter med 14 point følger Frederikshavn, der stiller med klubbens stærke Melges 24-besætning, der har Kris Houmann som skipper.

Hadsund, Horsens og Gilleleje følger på de næste pladser. Også Yachtklubben Furesøen, der stiller med en ung talentbesætning, hænger på fremme med chance for avancement. 

Den flerdobbelte og regerende verdensmester for H-både, Claus Høj Jensen, stiller op for Holbæk Sejlklub - og har bl.a. Sejlerlandsholdets bådbygger Poul Brøker med i besætningen. Holbæk ligger på en ottendeplads, blot fire point fra en øjeblikkelig oprykningsplads.  

Meget kan stadig nå at ændre sig, men det hører med, at der søndag blot skal sejles tre flights - så et forsigtigt bud vil formentlig være, at de otte-ni bedst placerede klubber efter førstedagen kommer til at fordele oprykningspladserne mellem sig.

Sejladserne begynder søndag kl. 9.00.     

Se stillingen efter første dags sejladser