Dansk Sejlunion22. august 2014 00:04 af Flemming Ø. Pedersen

Sejlsportsligaen - klar til start i Hellerup

Flemming Ø. Pedersen
Foto: Flemming Ø. Pedersen

Fredag kl. 14. begynder årets tredje stævne i Sejlsportsligaen. Denne gang i Hellerup - og med sejladserne tættere på land end tidligere.

Sejlsportsligaen er tilbage efter sommerpausen. De 18 ligahold er klar til kamp ud for havnen i Hellerup, når det tredje af årets fire ligastævner begynder fredag kl. 14 - og fortsætter lørdag og søndag. 

Før starten ligger Hellerup Sejlklub på en komfortabel førsteplads med 34 point foran Sønderborg Yacht-Club med 28 point og Aarhus Sejlklub på tredjepladsen med 27 point. 

Hellerup stiller for tredje gang med Mads Christensen som skipper - efter at han i ugens løb vandt klubbens interne kvalifikation. Kaster weekendens ligastævne endnu en topplacering af sig, vil ligatitlen liggende snublende nær for Hellerup Sejlklub før det afsluttende stævne i Aarhus om to uger.

Drama om nedrykning
Siden sidste stævne i Sønderborg er det fastlagt, at de fem nederst placerede hold rykker ud af ligaen, når sæsonen slutter. Dermed er der ekstra pres på klubberne i den nederste del af tabellen.

Lige nu ligger Svendborg Sunds Sejlklub og Sejlklubben Neptun Vejle og kæmper om den 13. plads, der sikrer et forlænget ophold i ligaen. Blot et enkelt point skiller de to klubber - og der er et hul på fem point op til Middelfart på 11. pladsen.

Så hvem ved, om en der i horisonten lurer en matchraceduel om ligaoverlevelse mellem Svendborg og Vejle? Meget kan dog ske, inden det kommer så vidt.. 

Læs også regler om nedrykning

Følg sejladserne live og via streaming
Fredag fra kl. 10 har klubberne mulighed for at træne i de seks J/70'ere, og kl. 13 er der så skippermøde, inden første sejlads efter planen skydes i gang kl. 14. 

Fra kl. 16 kan sejladserne følges via livestreaming på sejlsportsligaen.dk. Det sker i samarbejde med Streamfactory. 

Alle sejladser weekenden igennem kan følges via tracking på livecenter.sejlsportsligaen.dk

Læs også hvordan du følger med i sejladserne via tracking. 

Den allerbedste oplevelse af sejladserne fås på havnen i Hellerup. Herfra er det muligt at følge bådene endnu tættere på end i både Rungsted og Sønderborg.