Dansk Sejlunion20. august 2014 10:48 af

Sejlsportens Champions League kommer til København

For første gang nogensinde mødes europæiske sejlklubber for at dyste i sejlsportens Champions League – og det bliver i København den 17.-19. oktober.

Sejlsportens Champions League er en helt ny event, der skal samle de bedste europæiske sejlklubber til dyst. I det indledende forløb har Dansk Sejlunion arbejdet tæt sammen med KDY og det tyske firma Konzeptwerft, der i 2013 lancerede ”Deutsche Segel-Bundesliga” i samarbejde med tyske sejlklubber.

”Tyskerne meldte ud, at de gerne ville udvide samarbejdet med det formål at skabe en europæisk liga. Heri ligger, at vi allerede i år laver en testevent på europæisk plan, og det kommer til at foregå i Danmark,” forklarer Dansk Sejlunions formand Hans Natorp og fortsætter:

”For Dansk Sejlunion er det vigtigt, at den europæiske liga er forankret i den europæiske sejlunion (EUROSAF). Vi har arbejdet målrettet på, at det er sejlernes event og ikke udelukkende bliver et rent kommercielt tiltag.”
 
Når SAILING Champions League kommer til Københavns Havn den 17.-19. oktober, er det for at teste eventformen. 36 sejlklubber fra 23 nationer er inviteret og målet er blandt andet at inspirere andre nationer til også at etablere nationale klubligaer.

”Hvis SAILING Champions League kan være med til at udbrede ideen om ligasejlads for klubhold til andre europæiske lande, så har vi fat i noget, som med tiden kan blive et markant samlingspunkt for sejlsporten,” siger Hans Natorp om perspektiverne i det nye tiltag.       

Afholdelsen af Champions League står Konzeptwerft for i samarbejde med KDY.

Læs mere om den nye europæiske klubliga på sailing-championsleague.com